[quote:bf947956f3="NinaA"]ktoś już wcześniej napisał, że wzrost minus 120 daje odpowiednią wagę,[/quote:bf947956f3]
nie pamiętam już, ale pewnie było pisane też, żeby się do tego nie przywiązywać za bardzo, bo tak na prawdę znaczenie ma zgrabna figura, a nie to ile ważysz. W końcu nie tylko tłuszcz waży, ale także kości i mięśnie, więc to lustro, ewentualnie nauczyciel powinien Ci podpowiedzieć ile powinnaś schudnąć, a nie teoretyczne liczbowe wskaźniki. 44 km przy wzroście 160 cm to wcale nie jest dużo :P
[quote:9a44ceb20a="NinaA"]Ja powinnam warzyć 40 więc zrzucam 4 kilogramy[/quote:9a44ceb20a]
No to ja jeszcze muszę schudnąć 6 kg bo ostatnio przytyłam :'(
wybieram się na rekrutację do szkoły baletowej więc staram się wypaść z wagą jak najlepiej... :smile: ale macie rację, nie należy zbyt mocno przejmować się tymi sposobami obliczania prawidłowej wagi :D
W Internecie znalazłam informację, że Svetlana Zakharova przy wzroście 160 cm waży niecałe 46 kg. Czyli nawet jej się nie udało osiągnąć "idealnych" (160-120=40?) baletowych rozmiarów :wink:.
Raczej jest, ja słyszałam o wersjach od 165-172. Ponadto biorąc pod uwagę obsadzanie ról w Maryjskim, gdzie jak wiadomo zaczynała karierę, to mając wzrost 160 nie dostałaby głównej roli w Jeziorze czy Bajaderze.
[quote:425bd83e0a="Michalina."]W Internecie znalazłam informację, że Svetlana Zakharova przy wzroście 160 cm waży niecałe 46 kg. Czyli nawet jej się nie udało osiągnąć "idealnych" (160-120=40?) baletowych rozmiarów :wink:.[/quote:425bd83e0a]
Zakharova ma 5 stóp i 9 cali wzrostu czyli około 172 cm