Klasyka - Bydgoszcz - zajęcia dla dorosłych

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
primabalerina

Post autor: primabalerina »

chciałam zapytać, bo niestety dopiero teraz trafiłam na ten wątek...
czy zajęcia są dalej organizowane? a jeśli nie to czy istnieje możliwość aby znów były ?

pozdrawiam serdecznie
Wojtek4p

Post autor: Wojtek4p »

Witaj Primabalerino. Niestety muszę Ciebie zmartwić zajeć z tańca klasycznego aktualnie dla amatorów nie ma i raczej nie zanosi się aby takowe były.
Niestety co muszę stwierdzić ze smutkiem Bydgoszcz jest dziwnym miastem szkoda, że nikt nie chce spróbować podjąć się zorganizowania profesjonalnych zajęć z tańca klasycznego dla ludków nie mających z tą techniką tańca wcześniej żadnego doświadczenia, ale chcących się z nią zapoznać i poćwiczyć chocby dla własnej przyjemności czy satysfakcji.
Ale niestety nic na to nie poradzimy, a trzeba żyć dalej...
Pozdrawiam serdecznie.
Inulek

Post autor: Inulek »

Mam dobrą wiadomość. Od marca balet klasyczny dla dorosłych (poziom początkujący) na bank rusza za miedzą, czyli w Toruniu :) w Jagielski Dance Project. Szczegóły z tego co mi wiadomo, powinny pojawić się niebawem na ich stronie. Aha, być może filia szkoły zostanie wkrótce otwarta także w Bydgoszczy, więc wielbiciele klasyki - trzymajcie kciuki! :)
Wojtek4p

Witaj Inulek. O to dobra wiadomość dla sąsiadów zza miedzy, że w Toruniu ruszą zajęcia z klasyki, tylko może być problem z frekwencją.
Bo o ile dobrze pamiętam były już podobne zajęcia u Was w Toruniu w szkole tańca Dance Avenue School, ale sprawa upadła bo chyba zainteresowanie było liche.
Oby się wam udało, bo jak u was może pomysł wypali to jak wspomniałaś w naszej Bydzi też cosik drgnie-byłoby naprawdę fajnie.
Pozdrawiam Wojtek. :) :wink:
Inulek

Cześć Wojtku. Faktycznie trudno niektóre rzeczy przeforsować i utrzymać w naszych miastach :/ Miejmy nadzieję, że jednak ruszy ta grupa baletowa. Zainteresowanie na razie jako takie jest - sporo osób pyta/szuka - zobaczymy jednak jak to będzie, kiedy przyjdzie stawić się na pierwsze zajęcia ;) Jeśli jednak do tego Nasi Sąsiedzi z Bydgoszczy wesprą nas frekwencją, to może się fajnie rozkręcić :) Będę informować na bieżąco, co w trawie piszczy.
Pozdrawiam
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Witajcie :) dawno mnie nie było na forum .Trzymam za Was kciuki za kontynuacje zajęc z tańca klasycznego i w Bydzi i w Toruniu 8) a jak ktoś z Was będzie w Gdańsku ,to zapraszam do mnie na klasykę w każdą środę o godz. 17.15
Pozdróweczki. Oki doki :D
Inulek

Dzięki za dobre słowo ;) Na razie wszystko jest na dobrej drodze. W tym tygodniu będzie już szczegółowy grafik zajęć oraz info na stronie szkoły Jagielski Dance Project. A na razie wszystkich zainteresowanych zajęciami z baletu klasycznego z Torunia, Bydgoszczy i okolic zapraszam do zapisów telefonicznie: 723-16-16-16 lub e-mailowo: kontakt@dancepro.pl :)
Pozdrawiam
Inulek

Mała aktualizacja danych - od dziś ruszają zapisy na zajęcia z baletu oraz wszystkie inne formy tańca w Jagielski Dance Project 8) Nowy szczegółowy grafik i zapisy na stronie www.dancepro.pl :smile:
Serdecznie zapraszamy!
Wojtek4p

Witaj Inulek. Dziękujęmy za tak szczegółowe informacje, do Torunia na zajęcia to się raczej nie wybiorę bo troszkę za daleko dojeżdzać bo to podwyższa koszty zajęć-wiadomo trzeba też dotrzeć na zajęcia.
Oby jak wspomniałem wcześniej zajęcia udało się ruszyć z miejsca no i oby wytrwały jak najdłużej... Pozdrawiam serdecznie Wojtek. :) :wink:
Inulek

Dzięki, Wojtku. Gdybyś jednak kiedyś był w okolicach Torunia, serdecznie zapraszamy na zajęcia :) Ja też mam nadzieję, że szkoła JDP (nie tylko zajęcia z baletu) się rozkręci, bo ofertę kursową mają bardzo ciekawą, a ludzi zwariowanych na punkcie tańca w Toruniu, jak widać na razie, nie brakuje ;) Oby tak dalej szło, bo ciężko będzie przeboleć ucieczkę z naszego miasta kolejnego fajnego projektu :/

Pozdrawiam serdecznie z Piernikowa! 8)
ODPOWIEDZ