Ile lat mieliście jak zaczęliście trenować??

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

R-ngo jest to możliwe, ale bardzo trudne, głównie ze względu na to, że osoba, która tak późno zaczyna OSB ma bardzo duże zaległości! Ale powtarzam jest taka możliwość;)
Czajori

Post autor: Czajori »

[color=violet:ef8a71206b][/color:ef8a71206b][size=18:ef8a71206b]Nie offtopować![/size:ef8a71206b]
Panie chętne do gdybania, czy nie są za stare na naukę baletu, zapraszam do "Szkoły baletowej" i tematu "Jestem za stara/y...".
Posty nie na temat zostaną wycięte!
estelle

Post autor: estelle »

Xxxxxxxxxxx
Laranda

Post autor: Laranda »

miałam 5 lat jak zaczęłam się rozciągać :) 6,5 i zaczęłam chodzic na zajęcia baletowe 2 razy w tyg po 1,5 h.
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Ja zaczęłam w wieku 2 lat i to była rytmika . W wieku 3 lat zajęcia baletowe 2 razy po 1 h wtedy zaczęłam się rozciągać . Potem w wieku 4 lat gimnastyka artystyczna 6 razy po 2 h-2,5 h i balet 6 razy w tygodniu po 1,5 h . A gdy miałam 6 lat to mama zapisała mnie na pływanie synchroniczne i kolejne zajęcia 6 razy po prawie 3 h . Tak zostało do dzisiaj .
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

2h + 1,5 h + 3h = 6,5h
zakładając że ze szkoły wracasz o około 15-tej, dodając te 6,5 do 7h (bo gimnastyka 2h-2,5h) jeszcze niewiadomo jaka jest przerwa pomiędzy Twoimi zajęciami (czas na przebranie i dijazd na basen, albo do studia tańca....dajmy na to wszystko z 45min....no jak są korki to z godzinkę bo w Warszawie raczej są korki) wracasz do domu około 22-22:30...jak byłam w Twoim wieku rodzice za nic by mi nie pozwolili wrócic tak późno do domu, a poza tym, jak ty miałabyś się przygotowac do szkoły??? I jak się wyspac,...13stoletnia dziewczyna powinna spac 8-9h, a ty po powrocie nawet gdybyś poszła od razu spac bez jedzenia kąpieli i przebrania zostałoby Ci jakieś 6-7h ( zakładając że do szkoły wstajesz około 6:30-7 żeby się przedostac przez korki w Wawie) taki tryb życia byłby baaaardzo niezdrowy dla dorastającej młodej dziewczyny i to nie tylko dla ciała ale i dla umysłu....wykończyłabyś się psychicznie....
Zocha

Post autor: Zocha »

ja w wieku tak 7 lat rozciagalam sie w domu z mamusia, ktora uprawiala gimnastyke artystyczna jak byla mlodsza, potem w wieku 9 lat zapisalam sie na akrobatyke i uczeszczalam na nia az do 13 roku zycia . Mialam 2 letnia przerwe (nadal sie rozciagalam w domu) i w wieku 15 lat zapisalam sie na balet ;)
estelle

Post autor: estelle »

Bisiuka ale wcześnie ;) jak miałam 2 latka to umiałam tylko chodzić :oops:
Katia

Post autor: Katia »

Oj Maniuss, Maniuss. dziecko, doprowadzasz mnie do rozstroju nerwowego. (Tak, pseudo[b:657c6c73fe]Bisiuka[/b:657c6c73fe] mówię do Ciebie)

Czy moderatorzy nie mogą czegoś zrobić? Nie wiem... Zablokujcie jej dodawanie kont na tym forum. Albo sprawdźcie adresy IP... Jeeezu. Ten użytkownik jest bardziej irytujący niż wszystkie offtopy razem wzięte. <------------------ Post do usunięcia.
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

No wiesz, teraz mnie zabiłaś ;p Na początku wydało mi się dziwne, że zaczęła tak wcześnie, ale skoro widzieliśmy już 7-letnie dziewczynki na pointach to nic mnie nie zdziwi ;) Nie osądzaj jej tak wcześnie ;p
ODPOWIEDZ