Katowice - Nova Szkoła Tańca - balet dla dorosłych :)

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Izzy

Post autor: Izzy »

Witam. Chciałam zapytać czy można sie jeszcze zapisać na lekcje baletu.. ?
Troche sie obawiam, bo mam 19 lat i nigdy nie tańczyłam, chociaż zawsze o tym marzyłam.. Jak jest na zajęciach? Trzeba mieć super szczupłą slwetke i jakiekolwiek umiejętności? Pozdrawiam. :)
olaj

Post autor: olaj »

czesc! ja tez zawsze o tym marzylam, ale mieszkalam na wsi i nikomu nie chcialo sie mnie wozic.. teraz przenioslam sie do Katowic ale jestem juz za stara (23 lata). i na dodatek wysoka (175). czy to przeszkadza zeby zapisac sie na kurs dla poczatkujacych, i ponawiam pytanie..czy mozna sie jeszcze zapisac?
pozdrowienia
Izzy

Post autor: Izzy »

Ja mam za dużo w biodrach, ale sie nie zniechęcam. ;]
Wydaje mi się, że można się zapisać bez względu na wiek, bo to zajęcia dla dorosłych. Czytałam na stronie internetowej szkoły 'Nova', że po nowym roku przyjmują zapisy do nowych grup. Ale czy balet też.. nie wiem, mam nadzieje! :) A właściwie nie przyjmuje innego rozwiązania do wiadomości. :P
Więc być może się spotkamy na zajęciach. ;]
Zuzag

Post autor: Zuzag »

Myślę, że najlepiej będzie jak zadzwonicie i się spytacie. U mnie, jeszcze długo po pierwszych zajęciach przychodziły nowe osoby. Teraz już się to unormowało, ale może pozwolą Wam się zapisać. W każdym razie miejsca jest dużo, bo jak na razie to chodzi może 4, 5 osób. :)
Być może będą nowe grupy w nowym roku, ale tego nie wiem. Trzymam kciuki, żeby się udało. :-D
Jeśli chodzi o wiek, wzrost, sylwetkę, postawę i tego typu sprawy, to niczym się nie przejmujcie... wszyscy są mile widziani. I umiejętności też nie trzeba mieć, ja zaczynałam od zera.
Jako dziecko marzyłam, by być baletnicą, ale w końcu mi przeszło i wróciło po latach ze zdwojoną siłą.
Naprawdę polecam te zajęcia.
piri_piri

Post autor: piri_piri »

Odnawiam temat. Chciałabym chodzić na zajęcia baletu, szkoda że są tylko raz w tygodniu :) Mógłby ktoś opowiedzieć jak przebiegają zajęcia? Albo może ktoś ma jakieś zdjęcia czy filmy z lekcji? :)
Katia

Post autor: Katia »

Piri_Piri a skąd jesteś? Bo ja tam chodziłam na zajęcia do Novej [b:2d612e177d]dla tancerzy[/b:2d612e177d] i prowadziła je tancerka z teatru rozrywki w Chorzowie. Było suuuuper, bardzo sympatyczna i ambitna młoda nauczycielka :)

Z tym że zamknęli mi grupę bo chodziłam sama na zajęcia...
Planuje sie też znów zapisać na te zajęcia z Panią Anią Urbacz, ale one strasznie późno są... :(
Ale ta nauczycielka z teatru rozrywki fajna była, głupio tak, bo się do niej przywiązałam.
Jak chcesz coś więcej wiedzieć, to możesz śmiało pisać na gadu, mam podane w profilu. :)
piri_piri

Post autor: piri_piri »

Ja jestem z Piekar.
Właśnie też mi trochę przeszkadza, że te zajęcia są pod wieczór. No ale na śląsku to jakoś trudno znaleźć balet dla młodzieży i dorosłych. W szkole Kamila Guzego miały być takie zajęcia ale na stronie szkoły nic o tym nie pisze.
Szkoda, że zamknęli twoją grupę. Ja i tak nie miałabym szans bo jestem początkująca :razz: Pomijam te dwa lata niregularnych ćwiczeń w domu :roll:
Katia

[b:61d49af41a]piri_piri[/b:61d49af41a], jak będziesz już wiedziała z tym baletem w Katowicach czy będziesz chodzić, to daj znać, będziemy działać razem. Bo ja się cholera jasna zdecydować nie umiem :(
Katia

Tak w ogóle, została utworzona nowa grupa [u:c99e95767f]baletu dla tancerzy[/u:c99e95767f] w szkole tańca NOVA!!!

Zajęcia będą odbywały się w soboty o 12:30 na sali przy ulicy chorzowskiej. Karnet (4 wejścia) koszuje 88 zł. Trenerem jest Małgorzata Mazurkiewicz z którą miałam wcześniej zajęcia i muszę przyznać, że bardzo ją lubię, przy niej chce się pracować :D

Zaaapisujcie się, bardzo mi zależy na tym, by uczęszczało na te zajęcia co najmniej 5 osób... Bo wtedy ta grupa zostanie otwarta. I będę mogła wrócić na balet...
Zachęcam do uczestniczenia w zajęciach, bo naprawdę warto.
mentolowa

Post autor: mentolowa »

Ja się wybieram na zajęcia dla dorosłych z baletu, które prowadzić ma Małgorzata Mazurkiewicz, ale na te wtorkowe, które rozpoczynają się od 8 lutego. Wybiera się ktoś? ;)
ODPOWIEDZ