Imiona.

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
dontkillme

Post autor: dontkillme »

nie wiem .. ja się spotkałam z imieniem Protazy ... ;D
nathaliye

Post autor: nathaliye »

ja poznałam Amadeusza. Na drugie imię miał Leonardo :)
Ola.K

Post autor: Ola.K »

Spotkałam się kiedyś z nazwiskiem Kapuśniak!!! Było jeszcze Gromka , którego wszysczy przezywali kromka :lol:
julianka

Post autor: julianka »

A ja spotkałam się z nazwiskiem....... Szrek...... :lol:
nathaliye

Post autor: nathaliye »

słyszałam jak matka zwracała się do bliźniaków : Mieszko i Ziemowit, nie ma to jak przywiązanie do tradycji narodowej :)
Maron

Post autor: Maron »

mi się imię Mieszko bardzo podoba :)
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Mam w szkole Noemi...piękne imię :D
julianka

Post autor: julianka »

[quoteb4="nathaliye"]słyszałam jak matka zwracała się do bliźniaków : Mieszko i Ziemowit, nie ma to jak przywiązanie do tradycji narodowej :)[/quoteb4]

Z nazwiskiem, które kończy się na -ski, -cki, to w sumie ładnie brzmi, np. Ziemowit Słowacki...
Cyntia

Post autor: Cyntia »

Mi się bardzo podoba Rozalia, Julia, Zoe :D Katia, Sonia...(wszystkie" rosyjskie" :smile: ) i ogólnie wszytskie orginalne, ale nie krzywdzące dziecka( w stylu Protazy)
fantasmagoria

Post autor: fantasmagoria »

Ja uwielbiam Berenikę, Malinę i Antoninę :mrgreen: . Z męskich: Kajetan, Konstanty, Franciszek, Stanisław, Antoni (oraz Herakliusz, ale nie wyobrażam sobie dziecka z takim imieniem, naprawdę). A jeśli chodzi o dziwne imiona... moja koleżanka od zeszłego roku ma na 3 Nimfa, znam też jednego Kubę Achillesa :mrgreen:. Nie wspominając o posłyszanych od koleżanki Mściwoju i Dobrochnie (jakaś jej ciotka tak nazwała swoje bliźniaki :roll: )
ODPOWIEDZ