Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
yum

Post autor: yum »

Jestem w SB w Capitolu, ale chyba się przerzucę na prywatne lekcje u pana Staszewskiego, bo czas mnie goni, muszę duże postępy zrobić, a prywatne lekcje byłyby dla mnie ratunkiem, w Capitolu nie mają na razie czasu na moje prywatne kształcenie :(.

Dzisiaj wysłałam mejle do wszystkich polskich OSB. Odpowiedziała mi Łódź (tak szybko, że aż się zdziwiłam!). Pytałam o naukę eksternistyczną, a odpowiedzieli mi, że mogę próbować w normalnym trybie na koniec tego semestru, ale teraz im więcej informacji dostarczyłam, więc nie wiem, czy to dalej aktualne jest, bo może ta wiadomość wynikała z niewiedzy na temat moich umiejętności :D.
Do tego eksternu chyba nie podchodzą za optymistycznie, przynajmniej odnoszę takie wrażenie.

Mimo wszystko, liczę na Bytom i Warszawę, ale zobaczymy, co z tym będzie dalej...

W każdym razie: rozwijam się i lecę z materiałem do przodu! :). W poniedziałek biegnę do sklepu po pierwsze pointy.

I niestety, wraz ze wzrastającą wiedzą na temat tańca widzę u siebie coraz więcej błędów. To średnio motywujące. Mam teraz ogromnego stresa przed ewentualnymi egzaminami do OSB.

I wiecie co? Już wcale nie myślę, że jestem za stara. Jak się chce i ciężko pracuje, to się wszystko da osiągnąć! :)
Buba

Post autor: Buba »

Yum, zapraszamy do Łodzi :) zachęcam Cię bardzo bardzo, widomo, trzeba ciężko pracować, ale mam wrażenie, że w łódzkiej baletówce panuje taka najmilsza atmosfera :) a do której klasy chcesz się dostać? do szóstej? pozdrawiam serdecznie :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

atmosfera jes przecudowna, jak wynika z moich malutkich zetknięć z tą szkołą ale z tego co wiem, to raczej za bardzo nie chcą przyjmować w wieku lat 14 :sad: ale moze masz takie umiejetnosci, ze dla Ciebie zrobia wyjatek
yum

Post autor: yum »

Mam lat piętnaście i nie wiem, gdzie mnie tam wepchną, o ile w ogóle będą mnie chcieli, po tym, jak dokładnie im moje umiejętności opisałam, no :).

A nie są one jakoś wspaniałe i ogromne, więc mam poważne obawy, że ekstern to dla mnie jedyny ratunek :(.
Nie wiem, czy dałabym sobie radę w szóstej klasie...

Właśnie strasznie dużo miłych rzeczy słyszałam o łódzkiej OSB, aż się poważnie zdziwiłam.
Mimo wszystko, najbardziej liczę na Bytom (blisko znajomych, darmowych noclegów i obiadków :D) i Warszawę (Stolica w końcu, no nie? Dumnie to brzmi :>).

JUTRO STAJĘ NA POINTACH, normalnie aż zdycham ze szczęścia! :).
Ballet Dancer

Post autor: Ballet Dancer »

Ja jestem z Warszawy i mam 13 lat. Niestety kiedy mama chciała posłać mnie do OSB w 3 klasie podstawówki to jej powiedziałam że ja spódnicy a tym bardziej sukienki nie włożę. Tak mam do teraz ale w tym roku (czyli jak już będę miała 14 lat) pójdę na testy ale nie wiem czy się dostane, jestem dobra z baletu i rozciągnięta.
Jak sadzicie?.
Ja z rozciągnięcia umiem wszystko bo chodzę na GA. Technika też nie najgorsza, tańczę na pointach i to całkiem nieźle podobno. Jeżeli ktoś jest z Warszawskiej OSB to czy może powiedzieć czy trudno się dostać i jak bardzo wymagają?.
Elliot

Post autor: Elliot »

[quote:0d49ba638a="Ballet Dancer"]to jej powiedziałam że ja spódnicy a tym bardziej sukienki nie włożę.[/quote:0d49ba638a]

nie rozumiem jak można zrezygnować z baletu, bo się spódniczka nie podoba :roll:

[quote:0d49ba638a="Ballet Dancer"]Tak mam do teraz ale w tym roku (czyli jak już będę miała 14 lat) pójdę na testy ale nie wiem czy się dostane, jestem dobra z baletu i rozciągnięta.
Jak sadzicie?.[/quote:0d49ba638a]

chyba sama sobie musisz odpowiedzieć na to pytanie, bo nikt z nas nie oglądał Twoich umiejętności
Luccy

Post autor: Luccy »

Hej .. :) Mam 14 lat i chodzę do 2 gimnazjum .
Zastanawiam się,
czy OSB w Bytomiu mogłoby przyjąć dziewczynę w wieku 16 lat .?

Luccy :)
julianka

Post autor: julianka »

W tym roku do IV klasy baletowej (1 gimnazjum) przyjęli jedną diewczynę, więc jeśli masz warunki itd. to może masz szansę.
Luccy

Post autor: Luccy »

A wiesz może , czy musiała coś pokazywać aby ją przyjęli .?

( chodzi mi o jakieś podstawy tańca czy coś ) ..
Cyntia

Post autor: Cyntia »

Skoro tańczysz nieźle na pointach to pewnie Cię przyjmą, ale lepiej niech ktoś inny się lepiej wypowie,bo nie chodzę do tego OSB
ODPOWIEDZ