przeprost kolan
-
Biedronka987
Ja nie mam w ogóle przeprostów ale jak przeczytałam , jakie metody stosują niektórzy forumowicze, to zaczynam myśleć, czy takie "oszpecanie się" w moim przypadku jest porządane... Raczej nie uda mi się zostać baletnica, wiec jako amatorka nie muszę chyba umieć wszystkiego tak perfekcyjnie... Co o tym myślicie, lepiej poćwiczyc przeprosty czy nie?
moim zdaniem przeprosty u tancerek, a szczegolnie tych z duzym podbiciem, wygladaja bardzo ładnie. sama tez mam przeprosty, moze nie tak jak te wszystkie solistki baletowe, ale mam ;) ale mi sie to podoba ;P i nie wiem dlaczego to jest niby "oszpecanie sie". noo mi to troche przeszkadzalo a to tylko dlatego ze gdy nie mialam na maksa wciagnietych kolan, moja nauczycielka od razu zwracala na to uwage bo wiedziala ze mam przeprosty i ze moge bardziej xd
-
madziadziama5
Kiedy siedzisz i czytasz lub oglądasz telewizję, postaw przed sobą krzesełko bądź taborecik i połóż na nim stopy. Możesz też kłaść nogę na nogę (jednak zmieniaj je wówczas co jakiś czas). W ten sposób wprowadzisz do zwykłych codziennych czynności element delikatnie rozciągający.
Ja od małego lubiłam siedzieć w ten sposób i przeprosty mam... niezłe ;)
Bardziej wyszukane ćwiczenia znajdziesz w wyszukiwarce (opcja 'szukaj').
Ja od małego lubiłam siedzieć w ten sposób i przeprosty mam... niezłe ;)
Bardziej wyszukane ćwiczenia znajdziesz w wyszukiwarce (opcja 'szukaj').
ja na przeprosty mam bardzo dobre ćwiczenie (jak juz wcześniej zostało podane to przepraszam). Mianowicie stoję na wprost ściany, jedną nogę kładę na ścianie (tak na 110*) i delikatnie naciskam rękami. Tylko tzrba uważać, bo można niechcący zrobić sobie krzywdę. Tak mnie kiedyś nauczyła trenerka akrobatyki i do dzisiaj tak sobie ćwiczę czasami :)
a czy na przeprosty zwykłe rozciąganie nie jest przydatne? np. siedzieć z nogami przed sobą i pochylać się do nóg, najlepiej we flexie, albo łapać nogę kiedy leżymy i ciągnąć do głowy, też we flexie najlepiej.
Buba, spróbuję zaraz Twoje ćwiczenie, może już za pierwszym razem zrobi mi przeprosty warte Zakharovej . ;D
Buba, spróbuję zaraz Twoje ćwiczenie, może już za pierwszym razem zrobi mi przeprosty warte Zakharovej . ;D
Mam taki mały problem , jestem w szkole baletowej . I nie mam przeprostu kolan( może minimalne ), a jestem najlepsza .Moje koleżanki z klasy które też są bardzo dobre mają przeprost . Jeśli znacie jakąś metodę na powiększenie przeprostu , proszę podajcie . Błagam pomocy .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!