Jakie pointy mi polecicie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Agne$

Post autor: Agne$ »

Nie ma za co ;) (aż taka wielka to ona nie była :) )
Jestem ciekawa czy będą dobre dla ciebie te pointy bo z modelu 2007 mam dokładnie taki sam rozmiar a, Vanagowa z trzema X była za wąska dla mnie.
Elliot

Post autor: Elliot »

hmm a jaką masz szerokość stopy, jeśli mogę spytać?
ja mam niecałe 9 cm. ale mam dość dziwne stopy, bo najszerszy punkt to kostka przy zakończeniu palucha, a potem układają się w jak by to nazwać "stożek?" :wink: ja mam jakieś nienormalne stopy i nawet zwykłe buty mi ciężko dopasować!

w ogóle tu jest fajna stronka, w lekturę której się dzisiaj zagłębiałam (niestety po ang)
http://www15.plala.or.jp/miagolare/Eng_Fitting_Chart.html
Agne$

Musisz chwilkę poczekać :D

Około 8,5 cm ;)

Jakby coś to więcej niż mniej
Elliot

wychodzi na to, że mamy mniej więcej taką samą długość i szerokość. no więc teraz liczę na szczęśliwy traf :roll: a mam ogromną nadzieję, że uda mi się w końcu trafić w jakieś pointy dla mnie :P
julianka

Post autor: julianka »

Mam bardzo [u03]długie palce, stopa średnio szeroka stopa, małe podbicie[/u03] i używam 8mm wkładek i waty.

;)
Elliot

- jeżeli masz długie palce, to etudes odpadają, bo mają niską przyszwę (vamp). zawsze musisz miec dokładnie oplecione palce.
- partenaire odpadają, ponieważ z tego co wiem są to najtwardsze z sanshy i mają wzmocnioną podeszwę dla mocnych stóp :wink:

no to teraz zostają gloria, ovation i recital. teraz to chyba zależy od kształtu Twojej stopy; jeżeli masz kwadratową, to wybieraj szerszy czubek, no i analogicznie do wąskiej stopy- węższy czubek.

no cóż, niestety nie jestem profesjonalistką sprzedającą pointy w sklepie. ale zawsze najlepsza rada jaką mogę dać, to po prostu w miarę możłiwości przymierzyć pointy w sklepie.

mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam :)
Doma:)

Post autor: Doma:) »

mam pytanie mam małe podbicie i jak uważacie które pointy bedą dla mnie lepsze sasha glorie czy ovation3/4? :)
julianka

Post autor: julianka »

Ja przy naprawde małym podbiciu ma Glorie, i są po prostu ŚWIETNE!!!!
Agne$

A ja też mam pytanie :D

Przy małym podbiciu jakie pointy będą dobre tak, abym stała na pełnym czubku, ładnie stopa wyglądała itd.? Tylko nie Sansha ;) zawiodłam się na tej firmie przez to iż zmiękkły mi bardzo czubki.

Czekam na propozycje :smile:
Elliot

[quote3e="Agne$"]Przy małym podbiciu jakie pointy będą dobre tak, abym stała na pełnym czubku, ładnie stopa wyglądała itd.?[/quote3e]

grishko elite? ;)
ODPOWIEDZ