Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
hah, ja po prostu szukałam sobie prezentu na gwiazdkę ;) swoją drogą bardzo podobają mi się ich pointy, są takie "klasyczne". w szczególności podoba mi się ich classic collection.
tu jest link z cenami w euro http://www.r-class.biz (można zamówić też białe i czarne!) tanio nie jest, ale są też o wiele droższe marki :roll:
tu jest link z cenami w euro http://www.r-class.biz (można zamówić też białe i czarne!) tanio nie jest, ale są też o wiele droższe marki :roll:
Bloch Serenade
[b:5c33b2c2f0]Cheryl[/b:5c33b2c2f0], masz te aspiration? W poniedziałek idę sobie kupić nowe pointy. Najbardziej nastawiona jestem na grishko 2007, ale Blochy są sporo tańsze. A może ktoś miał B serenade??
Nie chiałabym, żeby mi się szybko złamały, ale też niech nie będą kamienne :/
Nie chiałabym, żeby mi się szybko złamały, ale też niech nie będą kamienne :/
Ja miałam z point z bocha: 2 razy balace europen oraz serenade. Bardzo przypadły mi do gustu balance eropen dzięki swojemu szerokiemu czubkowi na którym bardzo łatwo ustać; bardzo szybko się rozpracowują a dodam że mam małe podbicie. Natomiast w serenadzie moja stopa wyglądała trochę po prostu brzydko.
Sansha Gloria
A co sądzicie o Sanshy Gloria?
To będą moje drugie pointy...
Wydają mi się takie...KRÓLEWSKIE!!!
Wiem, wiem. Dziwnie to brzmi ale to prawda :lol:
lista zalet Glorii:
-szeroki, płaski, prostokątny czubek.
-w środku mają wkładkę z zamszu.
-podeszwa się nie ślizga (Grishko są jakby polakierowane od spodu :roll: ).
-nie stukają (przynajmniej nie zbyt głośno).
-dobra jakość wykonania (nawet gwózdki, które są na podeszwie są schowane).
Jak przećwiczę w szkole, to opiszę dokładniej, bo te wymienione "doznania" odczułam od razu w domu... :)
To będą moje drugie pointy...
Wydają mi się takie...KRÓLEWSKIE!!!
Wiem, wiem. Dziwnie to brzmi ale to prawda :lol:
lista zalet Glorii:
-szeroki, płaski, prostokątny czubek.
-w środku mają wkładkę z zamszu.
-podeszwa się nie ślizga (Grishko są jakby polakierowane od spodu :roll: ).
-nie stukają (przynajmniej nie zbyt głośno).
-dobra jakość wykonania (nawet gwózdki, które są na podeszwie są schowane).
Jak przećwiczę w szkole, to opiszę dokładniej, bo te wymienione "doznania" odczułam od razu w domu... :)
Balance European
Mam pytanie, czy model balance european ma doyć szeroki czubek? Mniej wiecej jak grishko elite, moze troszkę węższy :>?
[u:9d871f5fbe]Grishko Novice [/u:9d871f5fbe]będą dla mnie za miękkie, kiedyś je miałam ; )
I dokładnie mam to w samo w pointach z sanshy - mięknie im czubek i nie są zbyt piękne.
Ja mam z blocha model [u:9d871f5fbe]Amelie[/u:9d871f5fbe] ogólnie fajne lecz, nie mogę stać na całych czubkach podczas dłużych ćwiczeń. I wykrzywia mi się w nich trochę stopa (nie wiem czy to jest wina tych poprostu mam z tym problem)
I dokładnie mam to w samo w pointach z sanshy - mięknie im czubek i nie są zbyt piękne.
Ja mam z blocha model [u:9d871f5fbe]Amelie[/u:9d871f5fbe] ogólnie fajne lecz, nie mogę stać na całych czubkach podczas dłużych ćwiczeń. I wykrzywia mi się w nich trochę stopa (nie wiem czy to jest wina tych poprostu mam z tym problem)