XVIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego Kielce

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Agnes

Post autor: Agnes »

Ja byłam na zajęciach u M. Ziółkowskiej na gr. poczatkujacej, osób było trochę ponad 10, a co do poziomu to w sumie myślałam, ze będzie wyższy, ale ogólnie zajęcia były wspaniałe i polecam :)
A u Marignale'a nie byłam, ale poznałam i odniosłam pozytywne wrażenia :)
I byłam tez u Luciano na gr średniozaawansowanej i zakochałam się w jego choreografiach i w ogóle w całych zajęciach z nim :) Też oczywiscie polecam :)
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

[quote:5fe840da34="Agnes"]Ja byłam na zajęciach u M. Ziółkowskiej na gr. poczatkujacej, osób było trochę ponad 10, [b:5fe840da34]a co do poziomu to w sumie myślałam, ze będzie wyższy[/b:5fe840da34], ale ogólnie zajęcia były wspaniałe i polecam :)
A u Marignale'a nie byłam, ale poznałam i odniosłam pozytywne wrażenia :)
I byłam tez u Luciano na gr średniozaawansowanej i zakochałam się w jego choreografiach i w ogóle w całych zajęciach z nim :) Też oczywiscie polecam :)[/quote:5fe840da34]

Ja w sumie chciałam się skupić na lirycalu... :)
Poszłam w te wakacje na warsztaty. Nie podano poziomu grupy, i okazało się, że uczyliśmy się piruetów, pas de bourree... Tam też mieliście takie rzeczy, czy trudniejsze? :)
magentte

Post autor: magentte »

Czy wiadomo kiedy będzie edycja listopadowa :>? I zastanaiwam się czy płące te 460 zł czy mniej wiecej podobną sume za całe warsztaty i tyle technik ile chce czy tylko za jedną technikę ?
Calineczka

Post autor: Calineczka »

Kolejne warsztatu będą 18-21 listopada, ale ceny jeszcze nie są podane. Pewnie będą niższe niż podczas lipcowych bo to w końcu mniej dni, no i na stronie zawsze są podane ceny za jedną i więcej technik.
beatam

Post autor: beatam »

Kolejna edycja warsztatów : listopad 18-21 ;)
na pewno będzie Millard,Jean-Claude wspaniały, być może Allan,Luciano i Ricky Palomino, to będzie wiadomo na dniach. Co do reszty to jeszcze się okaże.
Zapisy zapewne pod koniec września, bo narazie trzeba czekać na potwierdzenie od instruktorów :) generalnie ja polecam od siebie Allanka, który jest wspaniałym tancerzem,pedagogiem i człowiekiem, także Luciano, którego choreografie,muzyka i całe zajęcia są niesamowite!!!Oczywiście Jean Claude to mistrz, kto jeszcze u niego nie był, niech szybko nadrobi. Thierry-nie dla każdego napewno, ale zajęcia ma nieziemskie i choreografie także. No i muzykę jak każdy choreograf. Oczywiście opisuję tych, którzy będą w listopadzie akurat. Byłam już u wielu, ale nie będę tu pisać, bo niestety ich nie będzie, zwł. tych na których mi najbardziej zależy:( no oprócz Luciano,Jean Claude'a i Allana wspaniałego.
460 to o ile się nie mylę cena za 3 kursy.
Nataszaa

Wybiera się ktoś z Krakowa? ;)
beatam

ceny będą napewno niższe niż w lipcu, a dokładnie to o połowę. czyli jak teraz 5 kursów kosztowało ponad tysiac, nie pamietam juz dokladnie to w listopadzie bedzie to koszt 500ileś. i tak ze wszystkimi.
Nataszaa

Czyli jeden kurs będzie kosztował 230zł?

Gdybyście miały do wyboru: Luciano czy Allana, którego byście wybrały?
Bardzo zależy mi na lyricalu!
beatam

oooooj MEGA ciężki wybór :) ja byłam u obydwóch i absolutnie nie do wybrania. Ale Allan lubi robić różne formy bo to nie jest czysty balet jazz. był jeden lyrical,jeden modern,jeden zwykły jazz..a nie dwa jazzy. także różnie.
Luciano robi sam lyrical.
Calineczka

Post autor: Calineczka »

jako choreografa od lyricalu chyba bym wybrała Luciano bo układy robi nieziemskie, chociaż ja za Allanem pojadę wszędzie bo jest najcudowniejszym człowiekiem świata, ale jak powiedziała beatam miesza style i jak sam mówi chce nauczyć nas czegoś innego nawet jeśli zajęcia są z ballet jazzu czy lyricalu.
ODPOWIEDZ