Imiona.

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Agne$

Post autor: Agne$ »

Często spotykam imię Kasia. U mnie w klasie są 2 i 2 Agnieszki(w tym ja :wink: ). Mnie się podobają imiona angielskie/amerykańskie typu Alice, Emma, Cathy.
A co ciekawe mam imiona które zaczynają się od A, Agnieszka Alicja może trzecie też? :smile:
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

[quoted4="Kostaryka"]Nina[/quoted4]
Uważam to za komplement, dziękuję ;)

Ja nie znosze Patrycja i Patryk oraz takich imion jak Zdzisław, Zenek, Mirek itp.

Lubię swoje imię oraz: Olga, Daria, Jagoda, Malina, Masza, Sonia, Sasza, Beatrycze i Elizabeth( tylko wersja angielska :lol: ) i wiele, wiele innych...

... A z męskich to Jakub, Mikołaj, Piotr i Paweł :razz:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

[quote11="nin(j)a"]Jagoda, Malina[/quote11]
:D

Ja z kolei znam 2 Niny i kojarzą mi się super. Uwielbiam te dwie osoby :) więc i imię odbieram niesamowicie pozytywnie.
Poza tym tak jak powiedziałaś Saszka, Masza, Nataszka, Irina - typowo rosyjskie ;)
Lienka

Post autor: Lienka »

Co do imion rosyjskich to rzeczywiście wiele jest tam pięknych, ale ostatnio moim ulubionym jest Zoja. Napisane wygląda jakoś tak dziwnie, ale brzmienie ma przepiękne :)
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

buah, witaj imienniczko zatem :D [quote9f]Kostaryka napisał/a:
Nina

Uważam to za komplement, dziękuję ;)
[/quote9f]
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

O matko, amyślałam ,że Niny w Polsce to ja mogę na palcach jednej ręki policzyć :lol: A mi się podoba jeszce imię Zoe, a co do Zoja to pierwszy raz spotkałam się z tym imieniem w takim rosyjskim serialu i mam podejrzenia( do tej pory),że to zrusyfikowana wersja imienia Zoe, ale to moje zdanie.

A jak myślicie, jakie imię najczęsciej pojawia się wśród gwiazd tańca, bo np.
gwiazd kina w USA to Ashlee, Lindsay, Jessica itd. a Polsce to chyba jakieś KAsie, Moniki, Joasie (chyba) :D
Chiquitkka

Post autor: Chiquitkka »

Z żeńskich strasznie mi się podoba Hania, Zuzia, Maja, Giselle ( :roll: ). Nienawidzę tych oklepanych imion, typu Patrycja, Paulina czy Karolina.

Męskie podoba mi się chyba tylko jedno. Michał. Sentyment mam. :oops: Za to nie wyobrażam sobie nazwać syna Bożydar. Myślałam, że padnę jak usłyszałam to imię. :mrgreen: ( Bez urazy, jeżeli komuś się podoba.)

:wink:
Columbina

Post autor: Columbina »

To ja może troszkę odświeżę temat ;)

Ja pochodzę z pokolenia Ań (tak też mam na imię), Magdalen (mam tak na drugie imię :P) i Agnieszek. No jeszcze Ol.

Jęśli chodzi o śmieszne połączenie imienia z nazwiskiem to u mojej koleżanki na wsi mieszka Wirginia Marchewka ^^ :P

A jak będę miała kiedyś dzidzie to podobaja mi się: Marcelinka i Marcel, Aleksander, Oliwia, Jaś, Hubert, Oliwier i Karolinka...

Powoli moi rówieśnicy rodzą już dzieci i mam już: Maxymiliana, Kacpra, Bartosza, Partycję, Michałka i Pawełka (bliźniacy), Nicolę... reszty nie pamiętam :P

A na trzecie imię (uwaga, uwaga) mam Perpetua :)
julianka

Post autor: julianka »

[quote6b="Columbina"]Wirginia Marchewka[/quote6b]
Hehe..........
Mi się kiedyś obiło o uszy Ania Klucha....
Chyba w przedszkolu...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

A ja znam dziewczynę, która nazywa się "Krzysztofa Kochanka" ....
ODPOWIEDZ