Rozmiar stanika

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Elliot

Post autor: Elliot »

[quote9a="Nataszaa"]W większości sklepów są tzw. "bony zakupowe". Jeśli nie wiesz, jaki twoja żona nosi rozmiar, możesz po prostu kupić taki bon, do wykorzystania w sklepie. I twoja żona po prostu pójdzie do sklepu, a panie ekspedientki pomogą jej wybrać odpowiedni rozmiar. [/quote9a]

wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę :wink:
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

[quote4e="Elliot"][quote4e="Nataszaa"]W większości sklepów są tzw. "bony zakupowe". Jeśli nie wiesz, jaki twoja żona nosi rozmiar, możesz po prostu kupić taki bon, do wykorzystania w sklepie. I twoja żona po prostu pójdzie do sklepu, a panie ekspedientki pomogą jej wybrać odpowiedni rozmiar. [/quote4e]

wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę :wink:[/quote4e]

Myślę, że w innych też. :)
Zawsze można zadzwonić i zapytać.
Diafora

Post autor: Diafora »

[quote30="KasiaG"]jak niby miałabym zapiac na sobie cos o szerokości 70 cm, jak mam 80? <skrobie się po głowie z powątpiewaniem>[/quote30]

Ja kiedy się mierzę bardzo ciasno pod biustem mam 73 cm obwodu - mam 4 staniki w romiarze 60 DD i 1 w romiarze 65 DD. Najlepiej zajrzyj do sklepu w swoim mieście, to bra fitterka pomoże Ci dobrać stanik. Widzę, że jesteś z Warszawy polecam sklep na Bruna - to w centrum, na żeromskiego - Żoliborz i na Waszyngtona na Pradze. Jest gdzie się dopasować :)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

[quoteca="Elliot"]wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę :wink:[/quoteca]

Jeśli bielizna ma być kobieca no i dla Pani już raczej dojrzałej :) czy inaczej dla kobiety w kwiecie wieku, to nie polecam bielizny Reserved. Raczej jeśli ma być to prezent od ukochanego to ja wolałabym dostać coś bardziej wyrafinowanego :)
Father

Post autor: Father »

[quoted4="Nataszaa"]I twoja żona po prostu pójdzie do sklepu, a panie ekspedientki pomogą jej wybrać odpowiedni rozmiar. [/quoted4]
Teoretycznie to najlepszy pomysł ale ma jedną istotną wadę, mianowicie: jestem pozbawiany przyjemności wręczania tegoż w sprzyjajacej atmosferze..... ;)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote80="Diafora"][quote80="KasiaG"]jak niby miałabym zapiac na sobie cos o szerokości 70 cm, jak mam 80? <skrobie się po głowie z powątpiewaniem>[/quote80]

Ja kiedy się mierzę bardzo ciasno pod biustem mam 73 cm obwodu - mam 4 staniki w romiarze 60 DD i 1 w romiarze 65 DD. Najlepiej zajrzyj do sklepu w swoim mieście, to bra fitterka pomoże Ci dobrać stanik. Widzę, że jesteś z Warszawy polecam sklep na Bruna - to w centrum, na żeromskiego - Żoliborz i na Waszyngtona na Pradze. Jest gdzie się dopasować :)[/quote80]

wiem, wiem to wszystko, tylko sęk w tym ze mi w moich 80B stanikach dobrze, nic nie boli nic nie "zwisa", a i bez "bra" tez nie narzekam, więc myslę, ze ten "doskonale dobrany stanik" to głównie jest wazny dla pań które mają biust większy lub kłopoty z nim - chcą go jakoś tak ukształtowac etc.zarówno z przyczyn zdrowotnych jak i estetycznych. Pewnie kiedys spróbuję ale jak mam się przekonac do 75 D którego nigdzie nie kupię albo wydam worek pieniędzy na jeden to wolę pare moich "gorzej dopasowanych " ;) (oczywiscie to juz moja własna cyniczno-złośliwa teoria) :mrgreen:
Diafora

Post autor: Diafora »

To całkowicie w porządku, jeśli Ci dobrze tak jak jest, to nie ma co się zmuszać. Pytałaś jak to możliwe, żeby się zmieścić, to chciałam przekonać, że to całkiem możliwe :)

Stanik 75 D (UK 34D) to nie jest rozmiar egzotyczny - zapewniam. W Marksie i Spencerze znajdziesz na pewno, a i ceny tam całkiem przystępne :D
Kasia G

aa, no pewnie, w Anglii i angielskich sklepach ŻADEN rozmiar nie jest egzotyczny - przekonała się o tym moja przyjaciółka która tu w Polsce musiała staniki szyć na zamówienie, a teraz jeździ do Anglii i kupuje. Natomiast jest jeszcze jedno "ale" poza wszystkimi które już przytoczyłam - nie cierpię M i S (oprócz działu spozywczego) ;)
sisha945

Post autor: sisha945 »

ja też nie przepadam za tym sklepem, ale jednak czasem trafiają sie super rzeczy i w dodatku tanio- choćby na przykład stroje kąpielowe(kupiłam za 10 zł, i do tego taki, jakiego szukałam od jakiegos czasu :) ) a moja kolezanka znalazła tam super świetne spodnie za 50 :)
Kasia G

hmm, no ja tam kupuje tylko dzemik cytrynowy, angielskie przetwory i takie dziwadła jak suszone listki limonki, złoty syrop czy cukier melasowy :wink:

ale to już offtop nic nie mający wspólnego ze stanikami i ich rozmiarami
ODPOWIEDZ