wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę
Rozmiar stanika
[quote9a="Nataszaa"]W większości sklepów są tzw. "bony zakupowe". Jeśli nie wiesz, jaki twoja żona nosi rozmiar, możesz po prostu kupić taki bon, do wykorzystania w sklepie. I twoja żona po prostu pójdzie do sklepu, a panie ekspedientki pomogą jej wybrać odpowiedni rozmiar. [/quote9a]
wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę
[quote4e="Elliot"][quote4e="Nataszaa"]W większości sklepów są tzw. "bony zakupowe". Jeśli nie wiesz, jaki twoja żona nosi rozmiar, możesz po prostu kupić taki bon, do wykorzystania w sklepie. I twoja żona po prostu pójdzie do sklepu, a panie ekspedientki pomogą jej wybrać odpowiedni rozmiar. [/quote4e]
[/quote4e]
Myślę, że w innych też.
Zawsze można zadzwonić i zapytać.
Myślę, że w innych też.
Zawsze można zadzwonić i zapytać.
[quote30="KasiaG"]jak niby miałabym zapiac na sobie cos o szerokości 70 cm, jak mam 80? <skrobie się po głowie z powątpiewaniem>[/quote30]
Ja kiedy się mierzę bardzo ciasno pod biustem mam 73 cm obwodu - mam 4 staniki w romiarze 60 DD i 1 w romiarze 65 DD. Najlepiej zajrzyj do sklepu w swoim mieście, to bra fitterka pomoże Ci dobrać stanik. Widzę, że jesteś z Warszawy polecam sklep na Bruna - to w centrum, na żeromskiego - Żoliborz i na Waszyngtona na Pradze. Jest gdzie się dopasować
Ja kiedy się mierzę bardzo ciasno pod biustem mam 73 cm obwodu - mam 4 staniki w romiarze 60 DD i 1 w romiarze 65 DD. Najlepiej zajrzyj do sklepu w swoim mieście, to bra fitterka pomoże Ci dobrać stanik. Widzę, że jesteś z Warszawy polecam sklep na Bruna - to w centrum, na żeromskiego - Żoliborz i na Waszyngtona na Pradze. Jest gdzie się dopasować
[quoteca="Elliot"]wiem, że na pewno w reserved takie mają, bo ostatnio pani przy kasie mi oferowała. reserved jest w każdym większym mieście. i na pewno w tym sklepiej mają ładną bieliznę
[/quoteca]
Jeśli bielizna ma być kobieca no i dla Pani już raczej dojrzałej
czy inaczej dla kobiety w kwiecie wieku, to nie polecam bielizny Reserved. Raczej jeśli ma być to prezent od ukochanego to ja wolałabym dostać coś bardziej wyrafinowanego 
Jeśli bielizna ma być kobieca no i dla Pani już raczej dojrzałej
[quote80="Diafora"][quote80="KasiaG"]jak niby miałabym zapiac na sobie cos o szerokości 70 cm, jak mam 80? <skrobie się po głowie z powątpiewaniem>[/quote80]
[/quote80]
wiem, wiem to wszystko, tylko sęk w tym ze mi w moich 80B stanikach dobrze, nic nie boli nic nie "zwisa", a i bez "bra" tez nie narzekam, więc myslę, ze ten "doskonale dobrany stanik" to głównie jest wazny dla pań które mają biust większy lub kłopoty z nim - chcą go jakoś tak ukształtowac etc.zarówno z przyczyn zdrowotnych jak i estetycznych. Pewnie kiedys spróbuję ale jak mam się przekonac do 75 D którego nigdzie nie kupię albo wydam worek pieniędzy na jeden to wolę pare moich "gorzej dopasowanych "
(oczywiscie to juz moja własna cyniczno-złośliwa teoria) 
wiem, wiem to wszystko, tylko sęk w tym ze mi w moich 80B stanikach dobrze, nic nie boli nic nie "zwisa", a i bez "bra" tez nie narzekam, więc myslę, ze ten "doskonale dobrany stanik" to głównie jest wazny dla pań które mają biust większy lub kłopoty z nim - chcą go jakoś tak ukształtowac etc.zarówno z przyczyn zdrowotnych jak i estetycznych. Pewnie kiedys spróbuję ale jak mam się przekonac do 75 D którego nigdzie nie kupię albo wydam worek pieniędzy na jeden to wolę pare moich "gorzej dopasowanych "
To całkowicie w porządku, jeśli Ci dobrze tak jak jest, to nie ma co się zmuszać. Pytałaś jak to możliwe, żeby się zmieścić, to chciałam przekonać, że to całkiem możliwe
Stanik 75 D (UK 34D) to nie jest rozmiar egzotyczny - zapewniam. W Marksie i Spencerze znajdziesz na pewno, a i ceny tam całkiem przystępne
Stanik 75 D (UK 34D) to nie jest rozmiar egzotyczny - zapewniam. W Marksie i Spencerze znajdziesz na pewno, a i ceny tam całkiem przystępne
aa, no pewnie, w Anglii i angielskich sklepach ŻADEN rozmiar nie jest egzotyczny - przekonała się o tym moja przyjaciółka która tu w Polsce musiała staniki szyć na zamówienie, a teraz jeździ do Anglii i kupuje. Natomiast jest jeszcze jedno "ale" poza wszystkimi które już przytoczyłam - nie cierpię M i S (oprócz działu spozywczego)