Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

ćwicz podbicie i paluchy!:P:)
Agne$

Post autor: Agne$ »

Stwórz jakiś krótki układ ;) Staraj się prostować kolana i będzie git
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Czy Wam się dziewczyny wydaje, że nauka na pointach odbywa się w kilka, dni, tygodni?
W szkołach baletowych dziewczęta samą naukę poprawnego (!) - bo z innego może wyniknąć więcej zła niż dobra - stawania poświęcają pierwsze dwa lata nauki. Czasem i ten okres nie wystarcza.
Pointy to nie to samo co jazzówki, baletki, sneakersy, napalcówki czy buty na obcasie.
Źle je dobierając, zakładając można mieć kontuzje, które będą pokutować przez całe życie.
To nie wygodne obuwie, w którym ładnie się wygląda.
A żeby stworzyć układ.. nie wystarczy samo stanięcie na pointach... :roll:
W ogóle nie rozumiem pomysłu samodzielnego kupowania point. Rozumiem, że to może być czyjeś marzenie - ale nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że to marzenie/zachcianka naprawdę niszczy zdrowie.
Relena

Post autor: Relena »

zdajemy sobie z tego sprawę, ale niektórzy spełniają swoje marzenia/zachcianki/kaprysy mimo wszystko.
julianka

Post autor: julianka »

[quote4d="Ola.K"]No a nam pani każe kupić np. Grishko i tak musi być! Nie ma co z nią dyskutować bo to nie ten typ nauczyciela[/quote4d]
No ale pani jest dla was taką trochę ciocią...
Do was pani mówi np. zuch dziewczyna itp.
Mam tylko nadzieję, że nauczyciele OSB tu nie zaglądają :wink:
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

[quote77="Georgia~"]powiedziałam mamie to zaczeła mi wykład robic....[/quote77]

[quote77="Cheryl"]Czy Wam się dziewczyny wydaje, że nauka na pointach odbywa się w kilka, dni, tygodni?
W szkołach baletowych dziewczęta samą naukę poprawnego (!) - bo z innego może wyniknąć więcej zła niż dobra - stawania poświęcają pierwsze dwa lata nauki. Czasem i ten okres nie wystarcza.
Pointy to nie to samo co jazzówki, baletki, sneakersy, napalcówki czy buty na obcasie.
Źle je dobierając, zakładając można mieć kontuzje, które będą pokutować przez całe życie.
To nie wygodne obuwie, w którym ładnie się wygląda.
A żeby stworzyć układ.. nie wystarczy samo stanięcie na pointach...
W ogóle nie rozumiem pomysłu samodzielnego kupowania point. Rozumiem, że to może być czyjeś marzenie - ale nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że to marzenie/zachcianka naprawdę niszczy zdrowie.[/quote77]

o tak Cheryl mniej więcej o taki wykład mi chodziło :P :D
Cheryl

Czasem wykład jest całkiem przydatny. Tym bardziej jeśli chodzi o zdrowie. ;/
julianka

Post autor: julianka »

Popieram Cheryl, chociaz mnie wykłady trochę męczą... :)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

dlaczego się złościsz Cheryl??? przepraszam jeśli Cię uraziłam, nie miałam takiego zamiaru......... :)
no widzisz jaka jestem wredna zamiast dziękowac za troskę o moje zdrowie to jeszcze obrażam tych którym na mnie zależy......... ;)
Cheryl

Georgia nie złoszczę się tylko próbuję przetłumaczyć jak szkodliwe dla zdrowia są pointy. Nie ważne, że na nich staniesz bo to się nie liczy. Ważne JAK się na nich stanie.
Ale moje gadanie i tak nic nie pomoże więc róbcie co uważacie za stosowne.
ODPOWIEDZ