ESMERALDA

Balet "od kuchni". Style i "szkoły" (np. rosyjska, francuska, włoska, duńska itp.), choreografia, pantomima, poszczególne balety, muzyka baletowa; historia baletu; zagadki;
raisa

Post autor: raisa »

Agnes już była i już się nad nią zachwycałyśmy, tak masz rację należy do moich ulubionych ;). Miałaś również rację co do drugiego filmiku, jednak nie znalazłam informacji, kto tańczy.
Jednak co do Osipovej, to nie trafiłaś, ponieważ już wcześniej właśnie wypowiadałam się na jej temat. jakoś poprostu nie przypadł mi do gustu jej taniec.
btw, czy wam również przeszkadzają te okrzyki i piski jak tancerka zakręci 4 piruety? Albo jak podniesie czy wyrzuci nogę? Rozumiem, że chcą powiedzieć, że im się podoba, ale chyba lepiej jest jeśli będą głośno klaskać ewentualnie pokrzykiwać coś przy ukłonach, taka ot moja myśl (bo zauważyłam to szczególnie w filmikach hiszpańskich).
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Tańczy Ha eunji..
Torin

Post autor: Torin »

No te wszystkie piski i okrzyki to zdecydowanie jak z areny sportowej ...
Ale cóż - myślę, że tańczącym panią to nie przeszkadza a pewnie wręcz przeciwnie - no i o to chodzi !!!

Torin
a wersja Osipovej i tak jest moją ulubioną :)
sisha945

Post autor: sisha945 »

znalazłam ciekawą wersje esmeraldy
jeśli było juz w wątku to przepraszam
http://www.youtube.com/watch?v=9QCcVcRgyo0&feature=related
Torin

Ciekawa - że tak powiem nie ortodoksyjna :)
Ale podobała mi się !
Osipowej nie przebije ale przecież nie o to chodzi - a nieprzesadzone "modyfikacje" w sumie dają ciekawy efekt.

Torin
Katerina

Post autor: Katerina »

mimo że ta wersja to [i:ff83d6e0f9]nie to samo[/i:ff83d6e0f9] jednak co podstawowa choreografia to też całkiem całkiem ciekawa. Szczególnie podoba mi się w niej ta końcówka gdzie zamiast develope kręci 3 piruety a potem do tyłu grand attitude.
Mimo wszystko również zostanę wierna wykonaniu Osipovej ;)
Blanche

Post autor: Blanche »

Inna ciekawa wersja, nie wiem, czy już jej nie było. Tańczy Nadezhda Gracheva:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=ZLCkY3cXPSs[/URL]
Torin

Nooo faktycznie ciekawa. Szkoda ze urwana, jakoś nie znalazłem dokończenia .....

Torin
Father

Post autor: Father »

Wg. mnie ta wersja jest najbardziej adekwatna do libretta ponieważ bardzo dobrze oddaje charakter cygańskiej dziewczyny. A, że urwana, owszem ale resztę można wyczuć :wink:
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

tak, a to co wyczułeś ? :D (z tej reszty urwanej)
ODPOWIEDZ