DIETA ODCHUDZAJĄCA

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
sisha945

Post autor: sisha945 »

ok. nie bede brac:P
ale herbatki odchudzjace chyba nie zaszkodza, co nie?
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

to fajnie, że się przekonałaś- że nie warto. Zwłaszcza, że jak przypuszczam, ważysz z 5 deko :wink: Herbattki raczej są ok, ale zawsze przyjdzie czas, gdzy organizm się o swoje upomni i nic go nie oszuka. Dlatego najlepsza dieta to chyba przez samozaparcie, bo i tak przy każdej diecie przychodzi czas, gdy liczy się tylko samozaparcie. Takie ciężkie już to życie
Hildegarda

Post autor: Hildegarda »

Zastanawiam się, co sądzicie o piciu kawy. Słyszałam o niej różne opinie m.in., że uzależnia i że jest tucząca. Zastanawiam się więc, czy pijecie kawę, czy nie (i jeśli nie to dlaczego?).
Father

Post autor: Father »

[quote:13315962ce="ag111111"]epszy efekt niż jedzenie tabletek to znaczy zdrowszy i oparty na podobnych zasadach daje zakochanie się, a w moim przypadku obejrzenie na żywo gwiazd baletu. [/quote:13315962ce]
To jest bardzo ciekawe i intrygujace ale na dłuzsza metę watpię czy to działa bo przecież nie można być cale życie zakochanym bądz zauroczonym a jeść trzeba.
Ludzie dajecie sie zwodzić różnym cudownym środkom farmaceutycznym bądż dietom cud ponieważ myslicie, że schudnąć można bez wysiłku. To jest ułuda i chodzenie na skróty. Temat na tym forum przegadany do znudzenia a Wy nadal wierzycie w cuda.
Jesli chodzi o ludzi zdrowych to sprawa jest prosta jak prawo zachowania energii t.z.n
energia układu czyli naszego ciała jest stala wtedy kiedy ilośc energii dostarczonej = ilości energii oddanej. Czyli mozna jeśc do znudzenia ale pracowac wtedy należy ciężko. Mówiąc to jeszcze inaczej aby schudnąć należy zmienic swój sposób zycia, swoje przyzwyczajenia a nawet w dużej mierze otoczenie i krąg zainteresowań. To jest bardzo trudne i w wiekszosci przypadków niewykonalne. Niech nadwagowcy sobie to przemyślą bo można wpaśc w nerwicę i nabawić sie jeszcze innych chorób.
Lepiej być dziewczyną z lekka nadwaga (co jest ponętne :wink: ) niż znerwicowana i pełna kompleksów. Ufff nie wytrzymałem -wybaczcie
sisha945

Post autor: sisha945 »

[quote:ae24ee5d4f="Father"]Lepiej być dziewczyną z lekka nadwaga[/quote:ae24ee5d4f]
szkoda ze ta zasada nie jest uznawana w balecie ;)
TheRytmiczka

Post autor: TheRytmiczka »

oj tak... szkoda. :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

właśnie...
jakkolwiek ja osobiście do odchudzania mam podejście takie, że nigdy się nie odchudzam, to jednak inaczej odbieram opowieści o odchudzaniu nie-tancerzy i tancerzy. W szkole baletowej jest jednak jakas presja i nie myślę tu o przymusie ale o tym, że dziewczyny same nawet chcą dążyć do ideału i w tańu i w swoim wyglądzie.
ps. Father wiem, ze facetów wkurzają czasem tego typu tematy ale wiesz jak to m,ówią złość pięknosci szkodzi :D
nicolka

Post autor: nicolka »

ja sama wielokrotnie się odchudzałam i stosowałam wiele środków. Od herbatek po jedzenie 1 bułki dziennie. Efekt był taki, ze owszem, chudłam, ale gdy tylko wracałam do normalnego jedzenia wracałam do poprzednich kształtów. W końcu znalazłam ZŁOTY ŚRODEK( który dla mojego ciała jest ZŁOTY:p) Otóż ćwiczę 5 razy w tygoniu po 2-3 godzinki. Gimnastyka artystyczna 3razy, balet 2 razy, jazz 3 razy (pon,srody i piatki mam dwa treningi dziennie), do tego nie jem po 18, nie jem chleba i ziemniaków. Poza tym jem wszystko na co mam ochotę, kilogramy słodyczy a ważę 51 kg przy wzroście 169 co mi akurat odpowiada :)
nicolka

Post autor: nicolka »

chciałam jeszcze dodać, że trzeba pamiętać, że jak już się decydujesz na jakąś dietę to zwykle żeby przyniosła efekt musisz być na niej całe życie. Dlatego najlepsze są poprostu ćwiczenia fizyczne, które w naturalny sposób pozbywają się nadmiaru kalorii.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Każdy organizm jest inny. Mój np. przyzwyczaił się do systematycznych ćwiczeń i teraz ciężko by było z nich zrezygnować;)
Koleżanka odchudziła się maksymalnie żyjąc prawie tylko na gumie do żucia i wodzie, a później zaczęła jeść normalnie i teraz nie może przytyć!
Także najlepiej jest zastosować dietę zdrową dla naszego organizmu, która za cenę skrupulatności i wytrwałości da nam trwalsze i bardziej satysfakcjonujące efekty;)
ODPOWIEDZ