Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Mea

Post autor: Mea »

Ja jestem teraz na etapie przerabiania wszystkich pozycji Jane Austen ;) Zaczęło się od Dumy, teraz szukam wszystkich ;)
A tak z innej beczki, polecam bardzo "Pusta Kołyska" Mary Higgins Clark i "Cicha Kuracja" Michaela Palmera. Bardzo podobało mi się również "Dziewiętnaście minut" Jodi Picoult i "Intruz" Stephenie Meyer. Ciężko by mi było wymienić wszystkie moje ulubione książki, ale te zaliczają się do pierwszej dziesiątki ;)
miss ladybird

Post autor: miss ladybird »

Jane Austen naprawdę polecam, wszystkie przeczytałam! :D
Zioło

Post autor: Zioło »

To ja polecę wszystkim twórczość dość znanego Paula Coelho - można wyciągnąć z jego książek wiele ciekawych i przydatnych myśli - oraz o wiele mniej znanego Harukiego Murakamiego - książki nieszablonowe i interesujące, chwilami zahaczające wręcz o absurd. Świetne, to mój ulubiony pisarz :)

Równie ciekawym pisarzem jest Gabriel Garcia Marquez, bardzo przypadła mi do gustu krótka, choć treściwa pozycja 'Rzecz o moich smutnych dziwkach' - dla tych, którzy nie lubią owijania w bawełnę i chcą widzieć wszystko takim, jakie jest.

A kiedy mam gorszy dzień, sięgam po Prattcheta - 'Kot w stanie czystym' to moja ulubiona :D
Mea

Post autor: Mea »

'Kot w stanie czystym' jest bezbłędny :D
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

A ja polecam książkę Marilyn Kaye''W pogoni za Amy"" Komu można zaufać? Nawet pod koniec wspomniane jest co nieco o przedstawieniu baletowym(''Dziadek do orzechów'') ,chociaż książka się w ogóle nie tyczy baletu. :D
TheRytmiczka

Post autor: TheRytmiczka »

A ja polecam "The Secret" Rhondy Byme. Bardzo ciekawa książka. Warto ją przeczytać :)
sisha945

Post autor: sisha945 »

[quote:23cfdccb54="TheRytmiczka"]A ja polecam "The Secret" Rhondy Byme. Bardzo ciekawa książka. Warto ją przeczytać :)[/quote:23cfdccb54]

to o tym jak osiągnąć sukces, byc szczesliwym itp?? :)
TheRytmiczka

Tak, ciekawa książka. Czytałaś? :)
Agnes

Post autor: Agnes »

Dostałam tą ksiażkę pod choinkę i właśnie zabieram się za czytanie :)
TheRytmiczka

Haha, ja też :) Pochłonęłam ją od czasu Wigilii, więc dość szybko jak na mnie :D
ODPOWIEDZ