XVI Międzynarodowe warsztaty tańca współczesnego Poznań 2009

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Oliv

XVI Międzynarodowe warsztaty tańca współczesnego Poznań 2009

Post autor: Oliv »

Hej ;) nie wiem czy juz było wspomniane to na forum (szukałam ale nic konkretnego nie znalazłam, jeśli jest już taki temat to prosze o usunięcie) na stronie PTT w Poznaniu, pojawiła się informacja o XVI Międzynarodowych warsztatach tanca współczesnego. Zapisy rozpoczną się juz 15maja :) Warsztaty będą trwały od 15 do 22 sierpnia ;)

To kto idzie?:> bo ja ide :)
Natashy

Post autor: Natashy »

W sumie nie ma jeszcze konkretnych informacji- rodzajów tańca i ceny...
Pewnie niedługo się to pojawi :wink:
Ja wstępnie planuję uczestniczyć w warsztatach, ale jeszcze nic pewnego...
Na co chcesz iść Oliv?
Oliv

Post autor: Oliv »

Ja myślę nad klasyką i jazzem :) zobacze tez co będzie :)
Pawel_931

;)

Post autor: Pawel_931 »

Witam ;) Ja też planuję się wybrać ;] ale z uwagi że tańczę hh chciałbym spróbować trochę jazzu no i nauczyc sie house'u. Myślałem też nad street dance, ale mimo wszystko poczekam na oferte. strasznie jestem ciekawy jakie techniki będą ...
sandi

Post autor: sandi »

Zapisy są niedługo, a tu ani nie ma podanych kursów, ani ceny. Chyba że źle patrzę. Wie ktoś kiedy to podadzą?
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

już są! :) na stronie PTT

aha, a cen oczywiście nie podali, ale trzeba liczyć około 400 za każdy kurs, tyle mnw. przynajmniej było w zeszłym roku.
raisa

Post autor: raisa »

No właśnie, czy już coś sobie upatrzyliście? Ja zrobiłam sobie taką prywatną listę pięciu którzy mnie zainteresowali, zobaczymy jak wyjdzie 15 maja ;)
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

ja się zastanawiam.
na pewno taniec współczesny z elementami fizycznego u Pawła Malickiego.
i chyba jeszcze lyrical jazz, albo flamenco.
myślę również na modern undergroundem u Thierrego Verger'a- i tu mam pytanie, jako że trochę się boję.
czy jest u niego bardzo trudno i bardzo wymagająco? nie jestem jakoś super zaawansowana tanecznie, ale nie jest też tak, że nic nie umiem.
był ktoś może coś więcej powiedzieć?
kapliczka

Post autor: kapliczka »

Czesc, szukam i szukam informacji o warsztatach i nic nie znajduje...na stronie ptt znalazlam tylko date warsztatow i dzien zapisow. Wiecie gdzie moga byc informacje o kursach?
pozdrawiam
Kasia
sandi

Post autor: sandi »

tutaj masz listę technik ;)
[url]http://www.ptt-poznan.pl/att/2/Spis_predagodow_i_technik_XVI_Warsztatow_Tanca.doc[/url]

co do Thierry'ego - moim zdaniem, jeśli cokolwiek wcześniej tańczyłaś i masz skoordynowane ruchy, to śmiało możesz próbować ;) Jedyne trudności, jakie możesz u niego mieć, to w przypadku partnerowań. Trzeba się sporo namęczyć, zwłaszcza jeśli podnosi się osobę o podobnej wadze, żeby się zgrać i dojść do tego, jak trzeba pod względem technicznym wykonać podnoszenia. Da się to zrobić, aczkolwiek czasem bywa ciężko. Do tej pory mam po Thierrym siniaki na rękach i kolanach (i łokciu. nie wiem skąd się tam wziął xD), ale i tak do niego się wybiorę przy najbliższej okazji (: Chociaż części osób nie pasuje ta technika i jego model prowadzenia zajęć i po prostu rezygnują. Moim zdaniem trzeba spróbować wszystkiego ;)

(jak masz ochraniacze na kolana, to w razie czego weź. mogą się przydać :P)
ODPOWIEDZ