Czy zrobilibyscie sobie dredy?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
DOMA

Post autor: DOMA »

a mi sie dredy bardzoooo podobaja ale podobnie jak wiekszosc z was uwazam ze nie wszystkim one pasuja sama hmmm kiedys o tym marzyłam teraz nie wiem czy bym sie odwazzyla :D
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

mi się podobają dredy, a widziałyście kiedyś koka zrobionego z dredów? :D
Columbina

Post autor: Columbina »

A widziałam :)
Był OGROMNY :D
I nie wyglądało to wcale tak źle na scenie...
Wygodniejsze są do baletu długie dredy, bo przynajmniej pseudo koka można zrobić. Gorzej z takimi krótkimi...
kfviatek

Post autor: kfviatek »

a ja mam 2 = ] ale z całej głowy bym nie chciała... ;p
chociaż strasznie dużo osób się mnie pyta czy miałam na całej głowie i mi te dwa zostały...

a te dwa moje.. zrobiłam sobie prawie dwa lata temu (zaraz po maturze) tak z głupoty dla zabawy ^^ ale mi się spodobały takie ogonki więc póki co ich nie ścinam...
jak mam ochotę je mieć to je zostawiam a jak nie to wiążę ze wszystkimi i nawet nie widać ;pp

ale jak już mówiłam ze wszystkich włosów bym sobie nie zrobiła...
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

nie...
ja mam bardzo długie blond włosy i nie chce niszczyć i do tego nie pasują do mnie, nie chcę, to nie mój styl

a poza tym w moim wieku....?
Jo_Ann

Post autor: Jo_Ann »

W Twoim wieku marzyłam o dredach :D. Teraz już mi przeszło... Ale u kogoś bardzo lubię, szczególnie taki dredowo-warkoczykowy misz-masz ;).
Torin

Post autor: Torin »

Hmm - ciekawe jakie te dredy są w dotyku :)
Da się toto pogłaskać na przykład ????

Torin
Susanna

Post autor: Susanna »

Są strasznie szorstkie i w ogóle paskudne w życiu bym sobie takich nie zrobiła
Kolorowe_kredki

Post autor: Kolorowe_kredki »

Kiedyś chciałam mieć dredy, ale stwierdziłam, że włosy są potem zniszczone i nie ma sensu. A potem przyszła chęć na jednego dreda, ale nie miał kto mi zrobić bo czasu nie było i minęło mi to ;) Całe szczęście bo o dredy trzeba strasznie dbać, a ja nienawidzę używać żadnych odżywek czy jakiś innych cudów:)
amira_budur

Post autor: amira_budur »

[quote:e3e77b463a="Susanna"]Są strasznie szorstkie i w ogóle paskudne w życiu bym sobie takich nie zrobiła[/quote:e3e77b463a]

oj, i tu sie nie zgodze, dobrze zrobione i wypielegnowane dready sa 'sfilcowane',i (moze rzecz gustu) ale przyjemne w dotyku. wiadomo, ze bardziej szorstkie niz niezaplecione włosy,ale to chyba logiczne.
aha, i jeszcze ciekawostka dla osob,ktore pytaja, czy dready sie myje- oczywiscie ze tak! moze troche rzadziej, niz 'normalne' włosy, ale sa trudniejsze do utrzymania. na poczatku trzeba je codziennie poprawiac; no i schna znacznie dluzej, bo np.6 godzin. wiec nie jest tak, ze wystarczy wylac sobie troche błocka na glowe, pomierzwic i dready gotowe :wink:

tak btw, Susanna, mysle ze okreslenie'paskudne' jest dosc mocne i niestosowne, bo to juz nie jest kulturalne wyrazanie opinii.
ODPOWIEDZ