Tancerze - serial taneczny

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
nathaliye

Tancerze - serial taneczny

Post autor: nathaliye »

po obejrzeniu pierwszego odcinka, pierwszego polskiego serialu tanecznego jetem mocno rozczarowana
generalnie M.Walach dała się poznać jako nawet niezła tancerka na rurze, Cichopek sobie kupiła perukę, K.Glinka pochwaliła się dosyć ubogim zasobem słów w którym dominowało słowo: "wyjdź"
i ogólny wniosek to taki że kradzież baletek i wredne zachowanie w stosunku do innych są przepustką do kariery
Pointerka

Post autor: Pointerka »

Ja także się rozczarowałam, może w następnym odcinku się trochę rozwiną... :shock:
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

coraz bardziej widać, że Cichopek talentu aktorskiego to za grosz nie ma. strasznie to amerykańskie- zupełnie nie przystające do tego co jest u nas (tak mi się wydaje)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

czekałam właśnie, aż ktoś założy ten temat.
Uważam, że Cichopkowa zepsuje ten serial samą swoją obecnością... wygląda po prostu fatalnie w blond peruce i choć jak na razie powiedziała tylko jedno zdanie, które ograniczyło się do pytania o buty, to widzę, że będzie fatalnie.
Walach tak się zaprezentowała... no cóż jest naprawdę szczuplutka i pasuje do roli nauczycielki klasyki. Z kolei Roma.. bez komentarza. Mogłaby zrzucić z brzuszka.

Przepraszam, że nie posługuję się nazwiskami aktorów, ale niestety nie znam nazwisk zbyt dokładnie :(
Father

Post autor: Father »

No ja też dorzuce swoje 3 grosze.
Chociaż nie jestem takim znawcą tańca jak Wy ale wyczuwam, że w tym serialowym towarzystwie jest sztuczność, tandeta, kicz, tania dyskoteka i rura.
Brak atmosfery tańca. :sad:
Maron

Post autor: Maron »

nathaliye, zapomniałaś dodać o pustej i beznadziejnej roli Kamila Czarneckiego :P

szkoła jako budynek - jakbym Step Up'a oglądała ...

zgadzam się z fijoletową - za bardzo to amerykańskie na polskie realia...
jezu ale Cichopka i Glinka :roll: no comment...
wyglądało to tak jakby bohaterka w blond peruce chciała udowodnić że durniejszą jeszcze bardziej niż jest w rzeczywistości
a bohaterka prowadząca egzaminy, wyglądając jak gówniara za przeproszeniem, zachowywała się jakby chciała wprowadzić totalitaryzm czy monarchię absolutną
tak naprawdę to najfajniejsze postacie kreują Magdalena Walach i ta co gra tę Helenę Nałęcz-Gonzales... w ogóle to chyba najlepsze aktorki w tym serialu są, więc...
Jo_Ann

Post autor: Jo_Ann »

Po pierwszym odcinku serialu o którym trąbi się od jakichś 2 lat spodziewałam się więcej. Czarnecki mi kompletnie do roli nie pasuje, zresztą nie umie grać; serial się nazywa "Tancerze", a tańca w nim tyle co kot napłakał, a w ogóle to nic się nie działo. Niby format kupiony od serialu "Fame" opartego na musicalu, ale musical jest świetny, oglądałam go milion razy, a to...

Jedyne czego żałuję, to to, że u nas nie ma takich szkół w rzeczywistości...
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

mi też nie przypadł do gustu pierwszy odcinek. Choreografia którą tańczyli nie podobała mi się strasznie, jednak myślę że z pierwszego odcinka od razu nie możemy się źle nastawiać, narazie wszystko się rozkręca,chociaż fabuła narazie trochę prosta...
Torin

Post autor: Torin »

Ha - to ja dla odmiany powiem, ze mnie się podobał :)
Nie to że od razu ohh ahhh, ale spodziewałem się gorszego dziadostwa :)
Bez bicia przyznaje się że pewien wpływ może mieć fakt iż występuje w nim p. Wałach - jakoś tak coś czuje że sporo podnosi to atrakcyjność nawet prognozy pogody gdyby ona ja czytała ;) (oczywiście w moich oczach :) )
Poza tym równie "ważnym" czynnikiem jest fakt że jedna z bohaterek nazywa się dokładnie tak samo jak ja :) A to nie jest zbyt popularne nazwisko ;)
A poważnie mówiąc to liczę na fajne rozegranie konfliktów w grupach (tak uczniów jak i nauczycieli). I cóz - szkoda że to wymyslona szkoła a nie jakaś istniejąca. A może pod wpływem filmu jakas taka powstanie .... Kto to wie. Magia ekranu :)
A pani Cichopek nie zauważam :D (no chyba ze wystąpi w jakimś obcisłym wdzianku ;) )

Torin
Czajori

Post autor: Czajori »

Dla równowagi ja też napiszę, że mi się podobał pierwszy odcinek "Tancerzy" :)

Myślę, że nie należy go traktować zbyt serio, bo to w końcu hiszpański format, czyli prawie telenowela :wink:. Nie jest to też wielce wartościowy wkład w taneczną kinematografię, ale na pewno fajna rozrywka na sobotę wieczorem, przed imprezą :)

Jak słusznie zauważyła Princess Maron - genialnie obsadzona została Małgorzata Niemirska (dla zorientowanych: niegdyś Lidka w "Czterech pancernych") w roli dyrektorki szkoły. Co do reszty obsady nie mam żadnych zastrzeżeń. Kamil Czarnecki idealnie pasuje do roli snobistycznego arogancika (a to, że Was zdenerwował, chyba świadczy o tym, że jednak zagrał przekonująco :P ) i nawet Cichop, której po prostu nie trawię na co dzień, dobrze weszła w charakter postaci (z opisów przedserialowych wynika, że grana przez nią nauczycielka śpiewu ma być naiwniutka i przesadnie słodka...czy jest ktoś bardziej odpowiedni niż pani Hakiel? :694: )

A, nie, cofam - nie podoba mi się Natalia Lesz, sztucznie recytująca swoje kwestie.

Budynek szkoły jest rewelacyjny, czy ktoś wie, czy tam naprawdę jest szkoła tańca, czy to po prostu efektowna scenografia?

Może niektóre wątki są trochę przesadnie dramatyczne, ale ogólnie da się oglądać, scena castingu np. rozbawiła mnie parę razy.

Nie podobała mi się jedynie strasznie monotonna ścieżka dźwiękowa - w kółko ten sam motyw na pianinie i wciąż ten sam fragment piosenki w czasie castingu tanecznego.
ODPOWIEDZ