Jaki według Was powinien byc tancerz?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

dodam bardzo ważną cechę - dobry tancerz jest pokorny,wie że zawsze jest w drodze,że można było lepiej zatańczyć...a gdy mu się naprawdę uda,nie trzyma nosa pysznie przy suficie,ale zapisuje w sercu ten moment,by dzięki niemu lepiej wzrastać,by mieć jeszcze większą motywację...dobry tancerz to dobry człowiek,który łączy w sobie duszę aktora i psychologa.
tyle ode mnie :)
Natashy

Post autor: Natashy »

bardzo ładnie to napisałaś :) , zgadzam się w zupełności, powinien wciąż się uczyć, wciąż piąć w górę
Olimpia

Post autor: Olimpia »

O tak, pokora to bardzo ważna cecha. Moja nauczycielka od klasyki dała mi kiedyś piękną lekcję na ten temat.
Torin

Post autor: Torin »

Wy tu jakiegoś ideała tworzycie ;)
A ja bym się zapytał jaki zwykle JEST tancerz - i jakoś czuję że kapkę odmienny od tego co tu jest pisane ...
Mylę się ??

Torin
Natashy

Post autor: Natashy »

Kapkę inny na pewno, w końcu nie ma ideałów...
No a poza tym są różni ludzie i każdy tancerz jest inny... hmm..
ale myślę, że bardzo często łączy ich po prostu miłość do tańca.. Często tancerze są pokorni, choć nie zawsze, pną w górę i doskonalą się z reguły też...
plamka

pokora jako cecha tancerza

Post autor: plamka »

Według mnie pokora jest czymś istotnym dla tancerza - powinien zdawać sobie sprawę ze swoich niedociagnięć oraz braków i pamietać o tym, że zawsze znajdzie się ktoś od niego lepszy. Z drugiej strony nie żyjemy w idealnym świecie i to magiczne słówko wykorzystywane jest często przez trenera do zniszczenia w zarodku wszelkiego rodzaju buntu czy chociażby negowania tancerza, który miał odwagę wygłosić własne zdanie.
PapillonMonCheri

Post autor: PapillonMonCheri »

Hmm ... Żeby opisać jaki powinien być tancerz (baletowy!) to bym duuużo musiała miejsca poświęcić. Hm hm ... Na pewno ułożony, zdyscyplinowany, schludny, grzeczny, wrażliwość to już od osoby zależy :) , sumienny powinien/na być :)

praca w dążeniu do ideału ... myh hym myh. ^^ xD
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Inteligentny, troche pyskaty :D , momętami bezczelny, stanowczy, zdysyplinowany,
No i przede wszytkim KOCHAJĄCY TO CO ROBI :smile:
Father

Post autor: Father »

[quote:32af96445f]No i przede wszytkim KOCHAJĄCY TO CO ROBI[/quote:32af96445f]
Z tym się zgadzam ale wcale nie musi być inteligentny! :D
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Sądze że tancerz mało `inteligentny` nie potrafił by się wypowiadać na temat tego co robi, a przede wszystkim nie potrafił by tego dogłębnie pokochać.
Nie miał by też takiej świadomości ciała przecież był by `przygłupem`.
Podaj nazwisko jednej tancerki lub tancerza mało inteligentnego.
Po ich wypowiedziach widać że wszyscy są inteligentni.
Chyba że ty inaczej pojmujesz inteligencje :D
ODPOWIEDZ