Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Olkson

Post autor: Olkson »

Ja niedawno zaczełam czytac "My, dzieci z dworca Zoo". A tak oprócz tego lubię fantastykę i książki M.Musierowicz :D
Calineczka

Post autor: Calineczka »

ja też zaczytuję się w Musierowiczowej (wyszła kolejna częśc jeśli ktoś nie wie ;P) no i agathę christie bardzo lubię, a z lektur to do gustu przypadł mi bardzo Werter, a Pachnidło bardzo polecam, rozbudza zmysły ;)
Maron

Post autor: Maron »

niech żyją wariaci romantyzmu w szaleńczych czynach, opisywanych przez jeszcze bardziej poschizowanych poetów... [-> czyli lektury klasy drugiej]
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

sądzę, że nic nie przebije szaleńczej "akcji" Przedwiośnia xD
Maron

Post autor: Maron »

hahaha "Przedwiośnie" to już swoją drogą. xD
porcelain

Post autor: porcelain »

Z początkiem września skończyłam czytać całą serie S. Meyer - ''Twilight'' , kończącą się na "Breaking dawn" polecam :)
Teraz chciałabym zacząć czytać coś z twórczości Paulo Coelho , zastanawiam się nad "Jedenaście minut" i "Weronika..." :smile:
raisa

Post autor: raisa »

A ja ostatnio, nawet nie że czytam ale sączę się w książce Natalii Czernowej "O balecie rosyjskim i radzieckim". Całkiem przyjemnie się to czyta.
Alleoya

Post autor: Alleoya »

[quote:5fbc14df6e="porcelain"]Teraz chciałabym zacząć czytać coś z twórczości Paulo Coelho , zastanawiam się nad "Jedenaście minut" i "Weronika..." :smile:[/quote:5fbc14df6e]

Sczerze polecam. Przeczytałam kilka jego książek, jednak najbardziej w pamięci utkwiły mi dwie: "Alchemik" i "Piąta góra". Czytałam też "Weronika...", ale polecam ją raczej dorosłym czytelnikom. Nastolatkom będzie ciężko to zrozumieć.

Ja mam zamiar wziąć się za ostatnią część trylogii "Dziedzictwo"- niedawno wydana książka "Brisingr" (poprzednie części to "Eragon" i "Najstarszy"). Zapowiada się całkiem ciekawie, szczególnie, że porzednie części bardzo mi się podobały. Książka o smokach, magii, czarodziejach i elfach. Czyli wszystko, co misie lubią najbardziej. :) Polecam tym, którym podoba się "Władca pierścieni" i "Harry Potter" :)
Siunia

Post autor: Siunia »

O taaaaaak! "Eragon" i "Najstarszy" są swietne. Fantastyczna jest też fantastyczna seria o Narnii ;) Osobiście żałuję że książki te są tak krótkie (w moim tempie jeden tom- 1,5-2 godzin :) )

Jest jeszcze świetna trylogia "Złoty kompas", "Magiczny nóż", "Bursztynowa luneta". Na podstawie pierwszego tomu został nakręcony film, ale średnio mi się podoba, zwłaszcza po przeczytaniu książki stwierdziłam że jest taki sobie.

P.S. Ja odrazu przeproszę za wzmiankę o filmie, wiem że to nie temat :)
Calineczka

Post autor: Calineczka »

TAk!! JUż się nie mogę doczekać kiedy przeczytam Brisingr, a teraz po raz enty czytam "Klątwę Mozaiki"
ODPOWIEDZ