HeHe - czyżby ostatnie duże wydarzenie sportowe skierowało twe oczy wyłącznie w stronę dalekiego wschodu ??
Nic co ze starego kontynenta (było nie było kolebki tej sztuki) nie jest na tyle dla Ciebie ważne aby być ulubionym ?? ;)
a nie, to przypadek akurat-odkrylam piekno tradycyjnego tanca chinskiego, to na filmikach to akurat mieszanka z klasyka, ale jest jeszcze wiele roznych rodzajow, wlasnie sie tym ekscytuje ;) tylko nie sa tak widowiskowe z akrobacjami itp wiec moga sie wydawac nudne (ale piekne) np.
Uwielbiam tą choreografię w tym wykonaniu,oglądam ją i oglądam i mi się nie nudzi :) Dziewczyna filmiku wygrała amerykańską edycję YCD, jak dla mnie absolutnie zasłużenie bo jest genialna :D
http://www.youtube.com/watch?v=MrdeD7hKnik
dla mnie najlepszym tancerzem jakiegokolwiek widziałam ever jest Blake z I edycji SYTYCD... pojawia się on w czołówce wszystkich edycji, także i w polskiej :D
blake jest teraz jurorem w kanadyjskiej wersji sytycd
EDIT: to znaczy bardziej jest tam choreografem narazie (pierwsze odcinki) ale widziałam też że ma być jurorem w którymś momencie (i tak miło na niego popatrzeć). sorki jeżeli wprowadziłam w błąd :)