Jak baletnice robia koczki? ( o fryzjerstwie baletowym...)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Czajori

Post autor: Czajori »

W każdej przeciętnej osiedlowej drogerii tez można dostać siateczki do włosów.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

w pas de chat sa rożne rzeczy ułatwiające robienie fryzur typu kok, sa też takie rzeczy podobne do haragami albo same haragami, aż tak sie nie przyglądałam
Alleoya

Post autor: Alleoya »

[quote:6ada6223a9="Czajori"]W każdej przeciętnej osiedlowej drogerii tez można dostać siateczki do włosów.[/quote:6ada6223a9]

To chyba moje osiedle jest mniej niż przeciętne, bo w żadnej drogerii nie mają siateczek :D
SYJKA

Post autor: SYJKA »

Ja jakieś 8 dni temu wybrałam się z mamą na zakupy. Na koniec postanowiłam wstąpic do drogerii, bo rok szkolny już niebawem, a do moich włosów potrzebna jest siateczka. Więc pytam:

- Przepraszam, są może siateczki do koków?
- Siateczki do koków????
- No takie siateczki, jakie mają baletnice.
- Nie ma.

Zdziwienie tej pani było tak ogromne jak zapytałam o siateczki, ze szok.
Ale chyba zboczyłam z tematu :)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Wiesz co bo to nie są specjalne siateczki akurat do koków.
Zauważyłam, że noszą jest starsze panie na swoich włosach.
Także radzę pytać : siateczka do włosów :)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Siatkeczki mozna zamowic w sklepach baletowych. Czasami sa dostepne za 2,50. Jak na siateczke to i tak duzo. Jak znajdziecie jakas okazje to radze sie zaopatrzyc w wieksza ilosc sztuk.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:5b09c36cb0="Cheryl"]Także radzę pytać : siateczka do włosów :)[/quote:5b09c36cb0]pod tym terminem sie kryje http://e-quelle.pl/img/LzkvOS85OTc2MDdfSTYwMF8yMDAwMDg3NDUzODguanBn.jpg wiec lepiej uściślać ze chodzi o kok :)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

No ale w sklepie widzisz co kupujesz ;]
Także możesz pytać o 'siateczkę do włosów' ;)

http://modny.blox.pl/2008/05/Siateczki-na-wlosy-tylko-dwie-dekady-historii.html

PS. To co Ty pokazałaś to 'siatka' nie 'siateczka'.
No w każdym razie grunt żeby to kupić :P
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Oj ja miałam lepsze przejścia kiedyś z siateczkami. Pani pytała się "jakie szczoteczki do koczków?!". Ja jej dalej tłumaczę, a ona "aha! gumeczki! takie malutkie kolorowe? tak, tak już wiem!". Ja jej dalej tłumaczę jak to wygląda co to jest itd. Ona miała jeszcze kilka podobnych przemyśleń i w ogóle połowa sprzedawczyń się zaangażowała, ale żadna nie wiedziała o co chodzi. Pokazali mi po drodze właśnie takie duże coś jak na zdjęciu, takie czepki jakieś na głowę, takie chustki jak czasem starsze pani zakładają na wałki i inne dziwne rzeczy. Ostatecznie przyszła jakaś chyba kierowniczka, dała mi taki koszyk i kazała poszukać twierdząc, że "gdzieś tu powinny być". Ale ostatecznie, chyba po 20 minutach się udało :P
sasetka2505

Post autor: sasetka2505 »

a propo tematu to ja robie kucyka skrecam w koka i dodatkowo daje taka mala gumeczke jak do cieniutkich wrkoczykow wtedy nie trzeba tyle wsuwek, daje 1,2 wsuwki do kokow secjalne i wszystko ok. :smile:
ODPOWIEDZ