Zostać tancerką...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

No tak, teraz rozumiem ;-)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Szkoly policealne tez sa zaoczne. Nie ma problemu z pogodzeniem tanca z nauka.
Manon

Post autor: Manon »

Czy istnieje max wieku?
tzn. max wiku w którym można
Cheryl

Myślę, że nie isteniej nic takiego, jednak warto zapytać w szkole do której chce się zapisać.
Piękna

Post autor: Piękna »

Nie wiem sama mam 12 lat i chce zaczac tanczyc w balecie nie jest za pozno? wczesniej duzo cwiczylam rościaganie ale teraz nie wiem czy to ma sens :sad: Fascynuje mnie balet i chce w nim tanczyc ale czy nie jestem na to za stara.
CzarnoCzarna

Post autor: CzarnoCzarna »

Hehe Piękna Ty sobie nie żartuj, weź prywatne lekcje jakiś podstaw i marsz! do OSB. Przyjmą Cię jak spełnisz parę kryteriów. Ty chyba najbliżej masz do Bytomia? Oczywiście możesz np. nie chcieć iść do OSB to się zapisz do jakiegoś Ogniska. Ale żebyś później nie żałowała;)
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Zastanawiam się nad OSB w przyszlosci (bez ogonkow, klawiatura szwankuje). Nie wiem czy to ma szanse wyjsc, ale planuje zaliczyc 3 lata ogniska, a pozniej probowac eksterna. zaznaczam, ze ognisko zaczne w tym roku, jestem muzykalna i rozciagnieta. mam pewne podstawy baletowe. Co o tym sadzicie??
Cheryl

Jeśli to co napisałaś jest prawdą to może od razu idź do OSB? Może przyjmą Cię na 'normalny tryb' nauczania :).
Chyba, że nie czujesz się jeszcze na siłach, to próbuj potem eksternistycznie.
CzarnoCzarna

Post autor: CzarnoCzarna »

A może rok bądź w ognisku, a potem idź na przesłuchanie do OSB?
Będziesz czuła się pewniej& zobaczysz jak ocenia Cię nauczyciel.
Czajori

Post autor: Czajori »

Wiecie co, nie ekscytowałabym się za bardzo ideą eksternistycznego nauczania w OSB. To wcale nie jest łatwa procedura i absolutnie nie wygląda to tak, że przyznają eksternistyczny tryb nauczania wszystkim chętnym.
ODPOWIEDZ