Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

Jeżeli chodzi o OSB to w Gdańsku jest chyba najbliżej. Słupsk jakoś kojarzę z okolicami trojmiasta, ale mogę sie mylić. Niestety na OSB to juz decydowanie za późno ;/ A w prywatnych szkołąch to nie wiem za bardzo jak jest. Ale na pewno możesz chodzić na jakieś takie zajęcia z tańca klasycznego. Najlepiej poszukał w googlach gdzie w Słupsku (lub w okolicach) odbywają się takie zajęcia. Napewno cos znajdziesz ;)
groteska

Post autor: groteska »

- Słupsk: http://www.arabeska.net/
- w Pucku chyba jest ognisko baletowe (tel. 0-58 673-27-46)
- Łeba - Studio Rytmiki i baletu "Etiuda" http://www.etiuda.waw.pl/Referencje.html
Marysia Z

Post autor: Marysia Z »

Wiecie cos moze na temat przyjecia warunkowego?? Mowcie wszytsko co o ty wiecie , bardzo mi zalezy na

czekam na odpwiedzi:)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:bc2ae11680="Marysia Z"]Wiecie cos moze na temat przyjecia warunkowego?? Mowcie wszytsko co o ty wiecie , bardzo mi zalezy na

czekam na odpwiedzi:)[/quote:bc2ae11680]
No wiec tak, przyjecie warunkowe zazwyczaj jest na pół roku lub rok (ponieważ co pół roku w OSB są egzaminy z przedmiotów zawodowych).
Jak sama nazwa wskazuje, przyjmują kogoś na warunkach- jeśli się poprawisz, będziesz pracować, cokolwiek z Ciebie będzie-zostajesz. Jeśli nie, to na egzaminie dopuszczający a wiec ocena, przy której nie dostaje się promocji na następny rok (w niektórych przypadkach półrocze).
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

[quote:edf2592848="Marysia Z"]Wiecie cos moze na temat przyjecia warunkowego?? Mowcie wszytsko co o ty wiecie , bardzo mi zalezy na

czekam na odpwiedzi:)[/quote:edf2592848]

Tak ;) U mnie tak było, że dostałam się warunkowo i musiałam pójść na jeszcze taki jeden egzamin wstepny. I się normalnie dostałam do OSB.
Annie

Post autor: Annie »

Czesc , mam prawie 17 lat od jakiegos czasu interesuje sie tancem , zaczelam tanczyc hip hop. Niedawno zaczal podobac mi się taniec klasyczny. Mozna zaczac w tym wieku ? Jestem zdania, ze jesli ma sie sile i determinacje wszystko mozna, ale nie wszyscy ludzie wierza w sile innych ^^' . Jestem dosc rozciagnieta, ale z tancem klasycznym nie mialam nic wspolnego q; Zasiegnelam troche towarzyskiego na obozie. Czy sa jakies warsztaty przygotowawcze by jakims cudem w tym wieku dostac sie do szkoly baletowej ? Czy jazz moglabym tez zaczac tanczyc ? (:
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Zaczac mozesz zawsze. Jesli nie chodzisz na zajecia z klasyki to polecam intensywne cwiczenie w domu. Wszelkie cwiczenia rozciagajace i poprawiajace warunki.
Co do klasyki to sama w domu sie jej nie nauczysz.

Z tego co widzialam to jestes z Bytomia wiec pod reka masz naprawde dobra szkole baletowa.
Nic nie szkodzi podejsc i zapytac. Moze cie sprawdza. Jesli powiedza ze nie to pocwicz przez wakacje intensywnie w domu i postaraj sie pojsc tam jeszcze raz we wrzesniu.

Ciezko jest powiedziec czy masz szanse, bo nikt z nas Cie nie widzial ale jesli jestes zdeterminowana i to ze inni mowia ze nie masz szans nie ma dla ciebie nzaczenia to staraj sie. Moze cos z tego wyjdzie.

Na forum znjadziesz wiele potrzebnych tematow, moze warto tez pojechac na jakies warsztaty i zobaczyc jak wyglada klasyka i np barre au sol, przy okazji troche pocwiczysz. W Bytomiu organizowane sa warsztaty wspolczesnego. Z tego co pamietam klasyka tez jest. Moze warto sie na nie wybrac?
Manon

Post autor: Manon »

pytanie mojej koleżanki:
Mam 13 lat chodziłam do studia(prywatnie) i spełniam wszystkie wymogi OSB.
Mogę się do niej dostać?

Błagam odpiszcie bo ona zaczyna świrować...

[size=9:fb1a397897][ [i:fb1a397897][b:fb1a397897]Dodano[/b:fb1a397897]: Wto Cze 10, 2008 5:55 pm[/i:fb1a397897] ][/size:fb1a397897]
Agnes to twoje zdjęcie?
(tak na marginesie)

[size=9:fb1a397897][ [i:fb1a397897][b:fb1a397897]Dodano[/b:fb1a397897]: Wto Cze 10, 2008 6:27 pm[/i:fb1a397897] ][/size:fb1a397897]
A ja?! Co ja mam powiedzieć....
Mam lat 12.coś niecoś umiem....
Jestem rozciągnięta.
Tata uczy w OSB(charakterystyczny i dawny)
Gdy chciałam się dostać do baletowej(na egz nie poszłam w końcu...)
Powiedział że prima baleriną napewno nie zostanę więc po co mi to....
Ale ja chciałam....
Zawodowo.
Teraz nie wiem co mam robić bo z moim tatą nie da się dyskutować
a ja za wszelką cenę chcę spełnić swoje marzenie....

HELP!

Nie wiem dlaczego tak powiedział.Bo nie jestem AŻ tak chuda jak większość baletnic?
Fakt.
Ale nie jestem gruba a wagę mam w normie.
Niby mam szeroką klatkę piersiową ale tego niue widać tak bardzo a widziałam szersze ode mnie które są zawodowymi baletnicami..
Pomóżcie jak najszypciej bo zaczynam świrować jak moja koleżanka.
W łazience ćwiczę piruety i jak narazie robie 2 beZ zachwiania a czasem 3....
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

W tancu nie ma znaczenia ile krecisz piruetow. Licza sie warunki i ilosc pracy jaka jestes gotowa poswiecic zeby osiagnac swoj cel. Postaraj sie porozmawiac z tata - to jest jednyna droga. Bez tej rozmowy nic nie bedziesz w stanie osiaganc. Moze mama sie za toba wstawi?
Natashy

Post autor: Natashy »

Też sądzę, że najlepszym pierwszym etapem jest rozmowa z tatą.
Cwicz bardzo dużo, niech tata widzi, że Ci na prawdę zależy.
Możesz też sprawdzić ceny w jakieś prytwatnej szkole baletowej i powiedzieć o nich rodzicom (nie się tanie)- do niektórych rodziców to przemówi.
Idź na rekrutację, może się uda. Próbuuuuuj!!!

Koleżanka też niech próbuje. Przystąpcie do rekrutacji, trzymamy kciuki :wink:
ODPOWIEDZ