5 Bóg Tańca

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Albo Carlos Acosta...mm...
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

[quote:4b2b4ad835="sfra"]a moze Roberto Bolle za pare lat?[/quote:4b2b4ad835]

oj nie, on nie ma dla mnie ciekawej osobowosci ( choć technicznie jest bardzo dobry)i ma jednen wyraz twarzy ( jakiś manieryczny) poza tym bóg tańca chyba nie wymaga okresu przejsciowego no i Bolle nie jest jakimś debiutantem,początkujacym tancerzem co by miał z czasem rozkwitnąć. troche już tańczy ma doświadczenie.

strasznie mnie rozczarował w nagraniach z Swietłana Zacharową (ona oczywiście nie) ale nie było miedzy nim żadnej "chemii"

pamietam jego wystep jako złotyego idola tańczył super to było właśnie na początku jego kariery wtedy mi sie podobał a teraz "prysły zmysły" :wink:
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

A co mi tam, ja siebie typuje na V Boga tańca - przynajmniej trzeba mieć marzenia. 8)
Ale całkiem serio jestem za V. Malakhovem i za S. Woźniakiem <--- czemu nie.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

W sumie trzeba się naprawdę blisko komuś przyjzeć zanim się go wytypuje na boga tanecznego ;)
Myszka

Post autor: Myszka »

Farukh Ruzimatov
Agasiek

Post autor: Agasiek »

A może byś Myszko napisala czemu? :)
Myszka

Post autor: Myszka »

Moim zdaniem to naprawde bardzo dobry tancerz!! Napewno jest dużo lepszy niż Roberto Bolle..
Manon

Post autor: Manon »

Malakhov!
Bolle tez jest bardzo dobry ale.....nie AŻ tak.
A może Corella?

[img] http://www.ballet.co.uk/images/benois/jr_voyage_vladimir_malakhov_500.jpg [/img]
Minarei

Post autor: Minarei »

Moja pani na teorii mówiła że tym 5 Bogiem Tańca może zostac Carlos Acosta :)
milton

Post autor: milton »

Corella ma dla mnie głównie technikę (i to też nie we wszystkim), sam uważa się za lepszego od Barysznikowa i i ma małą charyzmę i osobowość. Bolle kiedyś lubiłem, dziś mnie irytuje jak tańczy ze Swietą (jest strasznie monotonny....wszędzie taki sam). Szybciej z wymienionych już Acosta. Ale to chyba jednak nie aż taka osobowość.
Z obecnych tancerzy jestem absolutnie jest za Ciskaridze (gwiazda Balszoj). Niesamowita technika, platyczność, a pprzede wszystkim wyraz i osobowść

Ale piątym bogiem tańca jest dla mnie strasznie niedoceniany na zachodzie FARUH RUZIMATOW. Przez to że nie wyjechał na na stałe na zachód nie zaistniał w świadomości ludzi tak jak na to zasługuje. Technika świetna (pewne elementy wręcz genialne np. arabesqui). Ale przede wszystkim aktorstwo, wyraz i ogromna charyzma. On jak wchodził na scenę to już nie było nikogo. Osobowość porażająca...... i dlatego on zasługuje na bycie 5 bogiem tańca.
ODPOWIEDZ