You Can Dance 2

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Tranquility

Post autor: Tranquility »

cieszę się bardzo, że przeszła Kaśka (oczywiscie :)), Aneta, która tańczyła dancehall, Gieorgij, Guzy i chłopak Basi, bo naprawde był niezły.
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

A kiedy jest powtórka bo znów przegapiłam??
lusiak

Post autor: lusiak »

powtorka jest napewno w soboty kolo 13.

generalnie wszystko fajnie, ale roksany nie lubie i nie rozumiem czemu sie dostala. po tym co wyrpawiala na tangu to ja bym ją dawno wywaliła. nie lubie jeszcze tej co poszla z giergojiim (czy jak Mu tam. :P ) takami sie dziwkowata (sorry za słowo, ale i tak jest najladniejszym okresleniem na ajkie mnie stac.) wydaje. :/

gieorgij jest super, chociaz wyglada jak wyglada, ale tanczym rzeczywiscie umie. xD xD
co do Basi zgadzam sie, ze nic nie pokazala w tej solowce tylk nogi rozkladala....
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Gieorgij jest po prostu NIE-SA-MO-WI-TY!
I tyle powiem.
Trzymam kciuki za niego, aby dostał się do ścisłego grona w finale.
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

O tak chyba na razie moim idolem stał się jednak Gieorgij, ale na 2 miejscu pozostaje Kasia (Osb)

Fajnie tańczyła też ta dziewczyna, która tak bardzo chciała się tanga nauczyć, Kasia - ta co tańczyła broadway (i zaryzykowała udział w programie) i ten chłopak z Osb, któremu wcześnie zmarła matka.

Co do Basi była dobra, ale solówkę miała beznadziejną. W sumie nic nie robiła...

Przepraszam, że nie piszę imion, ale jeszcze nie pamiętam wszystkich;)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

moim zdaniem poziom jest nizszy niz w pierwszej edycji, po drugie nie lubie Roksany i tego chlopaka co mial problemy z salsa w poprzednim odcinku, nie rozumiem czemu przeszly dziewczyny z dlugimi nogami, Kasia ta co sie zdecydowala na warsztaty z Martinem tez mi sie nie podoba, wiem ze tylko marudze ale jakos nie sadze zeby wszystkie osoby na to zasluzyly, denerwuje mnie ze jest takie epatowanie lzami i tanczeniem dla ludzi ktorzy odeszli, masa jest tam ludzi z dramatami rodzinnymi a niewiele dobrze tanczy
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

O nie! Ta blondynka z długimi nogami moim zdaniem miała coś w sobie i fajnie tańczyła:)
Ale Roksana! Jej nie cirpię! Bleeee! Ma beznadziejne podejście!
danceFORever

Post autor: danceFORever »

nie lubie Roksany, tej Kaski niegdys od broadwayu, Patryka, tego goscia z OSB i na razie to tyle, ale pewnie kogos jeszcze sobie przypomne :)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

to jest tylko telewizja. na niektórych ludzi patrzy się przez pryzmat wyselekcjonowanych ujęć kamery. uwierzcie, że jury może mieć swoje zdanie, ale liczy się też to, co mówią producenci.
co do poziomu, w porównaniu do pierwszej edycji, to narazie zachowałbym ostrożność. odcinki na żywo dopiero przed nami. wtedy będzie można cokolwiek konstruktywnego powiedzieć.
Rotbart

Post autor: Rotbart »

[quote:7228e26f85="lusiak"]
co do Basi zgadzam sie, ze nic nie pokazala w tej solowce tylk nogi rozkladala....[/quote:7228e26f85]

Jeżeli Basia nogi rozkładała, to Dupont jako Aurora tylko skacze jak poparzona kuropatwa. :evil:
W tańcu nie chodzi o to, żeby na każdy akcent muzyczny mieć opracowany zestaw 100 ruchów, ale o umiejętność przekazania emocji oraz przede wszystkim w tym programie - oddania charakteru zleconego zadania. Zdecydowanie wolę to co zaprezentowała Basia niż przesadnie wydumane choreografie, które dodatkowo są kiepsko wykonywane.
Wielka strata dla nas - widzów, że odpadła właśnie Basia, bo z pewnością wiele wniosłaby do tego programu i nie piszę tego dlatego, że jest moją koleżanką z uczelnianej ławy, ale równie dobrej tancerki i interesującej osoby trzeba ze świecą szukać.
ODPOWIEDZ