Koło Fotograficzne balet.pl

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Scarpia

Post autor: Scarpia »

[quote:c11cbc4509="Torin"]Ale zdjęcia szczególnie te black_swan to mi sie nie podobają ......[/quote:c11cbc4509]

Dziwne. Dla każdego faceta są tylko 2 rodzaje niebezpiecznie podobających się kobiet: do 1 gatunku zaliczmy święte, a do drugiego te o wątpliwej reputacji i bogatej przeszłości. Podwójnie fascynujące wręcz nieodpartym i diabelskim urokiem jest połaczenie 1 i 2 gatunku. (hihihi.... pewnie dlatego tak wielkim magnesem jest jezioro łabędzie-genialne połaczenie w 1 historii 2 skrajności).
Tak więc Torinie jeśli jako facetowi nie podobaja Ci się te stylizowane na film-noire lub Parysko-nocne życie tancerki z lat 30-tych zdjęcia martusiaa4u to śmiem zawyrokować że kłamiesz niebotycznie, bo boisz się ciemnej strony duszy każdego faceta i tego co się jej podoba. Zwyklen naturalną obroną przed pociągami "ciemnej strony duszy" jest ucieczka w purytańsko-moralizatorski ton... :wink: :619:

Mi się te grzeszne zdjęcia martusiaa4u bardzo podobają. Masz ciekawą twarz...

[quote:c11cbc4509="VisVersa"]historia malarstwa i wszelkich sztuk plastycznych zdominowana przez facetów, a kobiety wykazują tak bystre i wrażliwe oko i tyle inwencji, że gdyby nie to, że wieki całe były zaganiane do dzieci i prania to pewnie byłoby Artemizji i panien Claudel więcej niż tych wszystkich Rubensów i Manetów[/quote:c11cbc4509]

Veto! :623: [b:c11cbc4509]Sztukę wizualno-muzyczną powinni tworzyć wyłącznie mężczyźni, ale wykonywać winny ją jedynie kobiety.[/b:c11cbc4509] Tylko wtedy osiągam pełnię satysfakcji jako jej "konsument". Dowód? Znajdź mi choć jedną dziesiątą ilość nazwisk kobiet - kompozytorów oper i baletów, których dzieła cieszyłyby się tak szeroką poppularnością i pamięcią jak dzieła mężczyzn. Ale i odwrotnie - najbardziej pamiętane sa zwykle kreacje tworzone przez kobiety.

[quote:c11cbc4509="Father"]Owszem kobiety sa wrażliwsze od mężczyzn i bardziej wyciszone. Właśnie za to je kochamy.[/quote:c11cbc4509]
Jejku! Taki stary (tak jak i ja) i taki... niemądry. Kobiety wyciszone... buhahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhhahahah. :lol: Toż to antagonizm sam w sobie! Tatuśku! No coś Ty! Uwiodłeś sobie jaką siostrę z klasztoru kamedułow milczących czy cóś? Kobiet nie wolno kochać za coś, kobiety kocha się mimo wszystko. Inaczej klapa predzej czy później.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
lusiak

Post autor: lusiak »

[quote:9af1eba138="VisVersa"]hahaha, no i zaczęło się, o ile przeważnie pochlebne i ostrożne opinie krążyły na kółku fotograficznym, tak Torin rewolucjonista stał się -zaraz się pewnie okaże- kamyczkiem, który poruszył lawinę ;) [/quote:9af1eba138]

ale przecież o to chodzi, prawda? ja przynajmniej uwazam,z ena tym forum goszcza ludzie, ktorzy maja jaką pasje. jakiś cel w życiu. i chyba bardziej cenne są dla nich uwagi niezawsze super pozytywne, ale szczere... przynajmniej ja wolalabym zostać zbesztana przez użytownikow tego forum, niz zeby mi jakis 'mily pan' na ulicy powiedzial ze mam fajne nogi, albo zeby przejezdzajace auta na mnie titały (co juz sie nieraz zdarzalo, zapewne wiekszosci dziewczyn i co nie koniecznie jest fajne... :? ). wiec kochani...dziekuje ze jestescie. ! ! :D :D
Father

Post autor: Father »

[quote:bfbd54044c="Scarpia"]Jejku! Taki stary (tak jak i ja) i taki... niemądry. Kobiety wyciszone... buhahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhhahahah. Toż to antagonizm sam w sobie! Tatuśku! No coś Ty! Uwiodłeś sobie jaką siostrę z klasztoru kamedułow milczących czy cóś? Kobiet nie wolno kochać za coś, kobiety kocha się mimo wszystko. Inaczej klapa predzej czy później. [/quote:bfbd54044c]

Stary! Ja to interpretuję niedosłownie. One sa wyciszone bardziej od nas w tym sensie, że mniej bujają w obłokach od nas. A gadają jak najęte. Moja to wszystkich przegada. Bo gadanie to ich główna broń.
Za coś kocha sie inne a swoją mimo wszystko.
Torin

Post autor: Torin »

Oj [b:eed898a0dc]Scarpia[/b:eed898a0dc], [b:eed898a0dc]Scarpia[/b:eed898a0dc], ja tam przed ciemną strona mojej duszy jakoś strasznie specjalnie się nie bronię - tu po prostu wydaje mi się że nasz piękna modelka została letko hmm zbrzydzona (?) i tyle.
Może nie odczytuje w niej tego co miały zdjęcia przekazać - takie tam :)
[quote:eed898a0dc="Scarpia"]Jejku! Taki stary (tak jak i ja) i taki... niemądry. Kobiety wyciszone...[/quote:eed898a0dc]
Za to tu się podpisuję wszystkimi odnóżami - Father to normalnie chyba w jakiejś dziwnej imaginacji żyje :)
Wyciszone - nie no normalnie ubaw po pachy :)

Torin
VisVersa

Post autor: VisVersa »

Lusiak, też zdecydowanie jestem zdania, że właśnie o to chodzi :)
Hmm, Scarpia, co do oper, baletów i muzyki generalnie- niestety albo stety się zgadzam. I o ile kiedyś kobiety można było tłumaczyć, że biedne, trzymane pod kluczem, to dziś, nawet kiedy jesteśmy wyemancypowane i tak faceci wiodą prym jeżeli chodzi o kompozycję (i nie tylko zresztą).
Ale jeżeli chodzi o malarstwo i fotografię- nie jest to jedno i to samo of kors, ale obie dziedziny wymagają pewnej wrażliwości wizualnej i twórczego potencjału i skoro dziś kobietki, i to w duuużej liczbie, tak doskonale radzą sobie z aparatem to pewnie w przeszłości, gdyby tylko dawano im szansę, z pędzelkiem radziłyby sobie z równie olśniewającymi efektami :D
A co do tworzenia kreacji artystycznych przez panie/panów - muszę to sobie dobrze przemyśleć :D
Father

Post autor: Father »

Mężczyzni lepiej sie znajdują w przestrzeni i niedostrzegają piękna w najbliższym otoczeniu. Do tego zmusza ich życie. Ale to sie zmienia. Należy sie poważnie zastanowić nad naszą rolą w przyszłosci.
Krushyna

Post autor: Krushyna »

Jako, ze nie che mi się kazego z osobna zdjęć wrzucać to tutaj jest kilka neff ;))
[URL=http://www.slodziutkiangel.fotka.pl]Foty[/URL]
groteska

Post autor: groteska »

Fotografia slubna? ;)
Masz potencjal wiesz ;) Z przyjemnoscia obejrzalam wiekszosc Twoich zdjec!
[size=7:b1d627d540]Pamietam Cie jeszcze z fotoprezentacji na promodels - no prosze co z Ciebie "wyroslo" ;) Pozdrawiam![/size:b1d627d540]
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Zdjęcia w sukni ślubnej na sali baletowej ?!

Ale dziwnie .... xD
Scarpia

Post autor: Scarpia »

Bardzo ładne. Za zdjęcie z białym wianuszkiemi za moskitierą obsadziłbym Cię w nowoczesnej wersjii Coppelii, jako Barbie-mechaniczną lalkę, (którą tak naprawdę każdy facet pewnie chciałby mieć) :P :wink: :wink: :wink:
Poważnie: Bardzo ładne i dopasowane do Twojego stylu urody.

A w ogóle to fajnie wypada silnie kontrastowe zestawienie zdjęć martusi martusiaa4u - a la femme fatale AD.1930' z Krushyną - ANiołKiem AD 2008 heheheh

[quote:177eabd733="Father"] Za coś kocha sie inne a swoją mimo wszystko.[/quote:177eabd733]
Uuuuu! A to Ci się udało! Bardzo fajnie powiedziane! :)

[quote:177eabd733="VisVersa"] co do tworzenia kreacji artystycznych przez panie/panów - muszę to sobie dobrze przemyśleć .[/quote:177eabd733]
Myśl, myśl... czekam na Twoją odpowiedź i ripostę :wink:

[quote:177eabd733="Torin"] ja tam przed ciemną strona mojej duszy jakoś strasznie specjalnie się nie bronię .[/quote:177eabd733]
Yeahhhh... COMe to the DARK side of your power.... come, come!
:mrgreen: :wink:
ODPOWIEDZ