Gwiazdko, żeby zacząć tańczyć nie musisz mieć iluś tam lat :) żeby iść do osb musisz skończyć 3 klasę SP, ale tak to nie musisz... przecież taniec nie ogranicza się do point ^^
No tak:) Ja jakas tu nadinterpretacje uskuteczniam i temat odczytuje jako "Ile mieliscie lat jak zaczeliscie trenowac profesjonalnie w SB" a nie jako w ogole tanczyc. Wiem, ze sie do point i do szkoly nie ogranicza:)
a czy mając 13 lat można zacząć chodzić na lekcje baletu? nie do profesjonalnej szkoły, tylko na podstawowe ćwiczenia, tak dla siebie? i jakie wymiary i wagę musi mieć 13-15 latka rozpoczynająca naukę baletu, i czy musi być bardzo rozciągnięta?
[color=violet:f2529a876f]Zapraszam do działu "Jestem za stara/y - co teraz?" Tam znajdują się odpowiedzi na większość Twoich pytań. Cz.[/color:f2529a876f]
Kasiu, możesz spokojnie zacząć tańczyć. Nie ma ograniczeń w tym wieku co do wagi i wzrostu (w nie profesjonalnej sb) oraz nie ma wymagań dot. rozciągnięcia itp.
Oczywiście, lepiej dla Ciebie, gdybyś umiała robić szpagaty itp.
[quote:6d473b9358]ale mi chodzi o to czy po prostu jest mozliwe przyjecie osoby ( która już co nieco umie ) w tym wieku? czy raczej to nie wchodzi w gre?[/quote:6d473b9358]
tak, wchodzi
ale trzeba mieć warunki, czyli:
dobra budowa ciała (proporcjonalna, szczupła sylwetke), rozciągnięcie i inne atuty które są potrzebne do baletu.
Najlepiej jest jednak juz co nie co umieć (a nawet więcej niz co nie co;) )