Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Jurodiwa

Post autor: Jurodiwa »

Chodzilo mi o silikonowe wkladki, a one maja jeden rozmiar i zuzywaja sie baaardzo wolno (moje po 3 latach sa jedynie brudne i poharatane przez duzy paznokiec, mechanicznie bez zmian) :wink: :D.
Duzym plusem jest tez to, ze latwiej i szybciej wklada sie pointy, czego nie mozna powiedziec o bandazach itp, a co jest szczegolne wazne na wystepach.

A tak przy okazji, dla jasnosci:
[quote:b70aba1a81="Marcysia"]gdzie można kupi takie w internecie?[/quote:b70aba1a81]
W Pas de Chat dostepne sa (tzn [i:b70aba1a81]powinny byc[/i:b70aba1a81]) dwa rodzaje Sansh'owskich ( 8) ): ciensze za 98zl i grubsze za 180zl.
W Elite wkladki Grishko kosztuja 49zl (ale, jak juz pisalam, wg mnie sa gorsze, latwiej sie niszcza i odparzaja stopy).
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

jak dla mnie najlepsze sa wkladki ouch pouch (w pas de chat za jakies 120zl). Sa bardzo wygodne i nie odparzaja stop. :) http://www.eurostore.sansha.com/servlet/ParisStore?action=viewmodel&model=234&msg=0&special=no
Marcysia

Post autor: Marcysia »

♥wkladki ouch pouch można także zakupic w sklepie baletowym SAWART w warszawie

♥Chciałam także powiedziec że staniały wkładki w akcesie:
-lateksowe z 15,00 na 12,00
-gąbczaste z 7,00 na 5,00

♥Mam do sprzedania wkładki gąbczaste za 5,00 prawie nie używane,
w stanie idealnym (akcesowe).

♥Stoje teraz przed wyborem wkładek czy warto kupic te lateksowe?
Chodzi mi o łagodzenie bólu.

♥Jak dobrac rozmiar wkładek?

♥W PAS DE CHAT gąbczaste (akcesowe) kosztują 15,00 zł
larme

Post autor: larme »

myślę że lateksowe są dobre, prawie nie czuć bólu ale niektóre odparzają. jeżeli w zwykłych
bolą Cię palce w lateksowych powinno być lepiej ale ból jest też kwestią przyzwyczajenia stóp do point :wink:
Marcysia

:D Hej a miał ktoś wkładki z krainy tańca te za 14 zł :smile: ( noski uniwersalne) czy to są akcesowe :?: bo nawet zdjęcia nie ma :cry:
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

tak te wkładki za 14 zł to są akcesowe. Według mnie są za grube.
roxie

Post autor: roxie »

Są zdecydowanie za grube. Miałam problem z ich włożeniem nawet przy szerokich pointach :(

Tak zmieniając temat... Czym się różnią wkładki silikonowe LIKO od zwykłych? (chodzi mi o te z katalogu elite)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Primo - przezroczyste etui :D
Secundo - są hipoalergiczne
;)

EDIT: Pisałam o LIKO of course xP

Jeszcze są tańsze ;)
gonia

Post autor: gonia »

chwilowo ;-) pewnie za chwilę zdrożeją (pamiętacie, co było ze zwykłymi).

taa, kupię sobie specjalnie nowe wkładki dla tego etui- marzyłam o takim od dawna :D
Marcysia

Akcza14 napisała:
tak te wkładki za 14 zł to są akcesowe. Według mnie są za grube.[/quote]

Ale, które Akcessowe- gąbczaste czy lateksowe, po ja mam i ani jedne ani drugie nie są do przesady grube
ODPOWIEDZ