Taneczny Idol. (You can dance - Po prostu tańcz)

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Ja się bardzo cieszę, że wygrał Gleba - naprawdę mu się to należało :D Choć gdyby wygrał Roofi lub Ania to nie byłabym zła, bo wszyscy są świetni :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Na zdjęciach koperta wygląda ewidentnie na pustą... Ale tak jak napisałaś raczej się nie dowiemy jak było naprawdę. A jak już miałoby to być ustawione to mogli wsadzić chociaż pusta kartke do koperty :P W każdym razie dobrze, że wygrał Maciek!!!!
Minarei

Post autor: Minarei »

Będąc obiektywną - to Natalia i Maciek powinni wygrać :)
A nieobiektywnie- Roofi i Diana-za osobowość i mistrzostwo w swoim stylu ;)
Joanna

Post autor: Joanna »

Ale nie mieszajcie pojec - to, ze operta byla pusta, jeszcze nie mowi o tym, ze wynik byl ustawiony. Koperta to tylko taki rekwizyt, ktory ma dodawac dramaturgii programu.
Oni co maja slyszec (i mowic) to maja od tego sluchawki.
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Wiecie co...Dzisiaj ogladalam "dzien dobry tvn", gosciem byl Maciek, Rafał, Anna i Michał Piróg. Gadali sobie, gadali. Potem Maciek zatanczyl (o ile mozna to tak nazwac...na kwadracie podlogi o wymiarach 2x2 m ciezko jest cos zatanczyc :) szczegolnie, ze to byla jego wczorajsza solowka).
Za jakis czas, tzn kilka minut pozniej, gosciem programu byl uwaga uwaga...Marcin Mroczek prosze panstwa, ktory wygral na Ukrainie TzG. Zwrocilam uwage na jedna rzecz (pomijajac to, ze powiedzial ciekawe rzeczy o tym jak tam wyglada ten program - co tydzien nowe jury zlozone z samych profesjonalnych tancerzy/trenerow/sedziow), mowil cos o glosowaniu i ogladalnosci. Powiedzial, ze na Ukrainie final ogladalo 25 mln osob (!!!) i ze przeciez on na Ukrainie nie byl znany, a pomimo to ludzie na niego zaglosowali, a wiadmo ze "smy i publicznosc ma duze znaczenie w programie TzG"...
Moze ktos to uzna za czepianie sie slowek, ale "duze znaczenie" to nie jest to samo co decydujace znaczenie...A takie powinno byc jesli wierzyc producentom i ludziom z tvn'u.
Duze znaczenie, ale nie najwzniejsze...To mnie zastanawia...
Takie male slowka, male zdania wlasnie. Egurrola o kopercie, Mroczek o smsach. Nie wiem, moze sie czepiam, ale jakos wyjatkowo ro wyłapalam :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Bo w TzG sumuje się punkty od jurorów jeszcze.
Może to miał na myśli.
Nie wydaje mi się, żeby wyniki były ustawiane. Już bez przesady.
Olimpia

Aaa...moze :) O tym nie pomyslalam.
Ja bym sie mooocno zdziwila gdyby byly ustawione, ale to ze wzgledu na to, ze nieprawdopodobne mi sie wydaje zeby tv az tak robila widza w balona :)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

robi..i chyba z powodu wlasnej dumy i niecheci przyznania sie do tego,ze zostalo sie zlapanym w sidla-nikt mi nie wierzy jak to mowie :roll: otoż czy nie przeszlo Wam przez mysl np ze tvn nie chce sie wstydzic za osobe,ktora pojedzie na Broadway?Spojrzmy na opinie o Anii i Roofi'm-ona ładna,on przystojny,oboje b.dobrzy w swojej technice,"ładnie" sie rozwineli..ale czy ktores z nich ma podstawy klasyki?doswiadczenie zawodowe?zyciowe?wiedzieliby jak maksymalnie wykorzystac dla siebie ów pobyt na Broadway'u?raczej nie..Maciek miał od castingu pomysł na siebie w tym programie i grał jakby tym samym czym grała wobec niego telewizja.."młodzi"wyglądali bardziej na zachłyśniętych tym,że zaszli aż tak daleko..nie wiem jak mam Was przekonac,że scenariusze wszystkich programow typu "reality"(celowo biore w cudzysłów akurat to słowo) show sa juz ramowo napisane przed rozpoczęciem programu,kryteria osob majacych brac udzial w realizacji i osoby ,ktora powinna wygrac równiez..
Olimpia

No to...w takim razie to sie mija z celem. Chamstwo jak nic. Kosza sobie kase od ludzi, bo wiara wysyla smsy jak głupia myslac, ze to cos da. No i jakby sama definicja takiego programu od razu jest tutaj zaburzona.
Domyslam sie, ze moze tak byc, ale kurcze no...Nie wiem, jakos to jest niewyobrazalne ze to takie manipulatorstwo odchodzi w tej tv.
Ale caly czas wydaje mi sie, ze Rafał na przyklad poradzilby sobie. Naprawde. Po to w koncu jest ten kurs zeby sie czegos jeszcze nauczyc.
Skoro tak wazna role gra tu klasyka, to powinni od razu na castingach zrobic przesiew i do 16 wpuscic osoby znajace chociaz podstawy. Ale to bylaby glupota...

EDIT: A w ogole, to jak Wam sie podobala sztuczna grzywka Kingi R.? :) Ja w pierwszej chwili bylam sklonna wierzyc w to, ze jest prawdziwa. I w sumie to myslalam, ze naprawde sobie obciela grzywke. Ale kiedy kamera zrobila zblizenie, to wszystko bylo jasne... :) Sztuczna grzywka to jest to! Smiesznie to wygladalo.
lusiak

Post autor: lusiak »

z Odylią sie zgadzam co do televizjii. na temat kpert i innych pierdol sie nie bede wypowiadac. grzywka rzeczywiscie byla smieszna ;P

[quote:fbca6282f7]Bo w TzG sumuje się punkty od jurorów jeszcze. [/quote:fbca6282f7]
nie w finale. tzn sa punkty owszem, ale decyzuja tylko i wylacznie punkty od widzow. (bo nawet jesli jedna para dostanie wiecej od jury, a inna od widzow to i tak w sumie maja po 3 punkty-czyli remis- ale przy remisie wygrywa para z wieksza iloscia glosow od widzow......[mam nadzieje, ze ktos skumal :P ])
ODPOWIEDZ