pomysł - nowy temat

Pytania i sugestie dotyczące działania Forum; porady techniczne (np. jak zamieścić emblemat).
NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z REGULAMINEM FORUM!
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

nowy temat zakłada się: wchodzisz do np: życie baletomana, na dole po lewej stronie naciskasz "nowy temat" wyświetla ci się normalny post w rubryce temat wpisujesz np "Nowości na DVD" i opisujesz kopciuszka i wysyłasz

Drożyzna panie (CD,DVD) - o tym jak drogie są płyty

"kanon baletów na DVD" - o naszych faworytach

moim zdaniem temat który proponuje Beata oscyluje wokół wymienionych ale ma trochę inną funkcję ma dotczyć naszych opini o róznych nagraniach które ukazują sie sukcesywnie
Beata-wielbicielka baletu

Post autor: Beata-wielbicielka baletu »

Joanno i Torinie - pieknie dziękuję za Wasze odpowiedzi.Myślę, że temat nowych baletów na DVD jest naprawdę potrzebny, bo - tak jak zauważyłaś Joanno - te balety są i będą wydawane.Ja opiszę wspomnianego we wcześniejszym poście Kopciuszka, ale nie tylko, bo w kolejce jeszcze czeka Sen Nocy Letniej z Alessandrą Ferri i kolejna płyta, absolutnie nowa, jeszcze cieplutka: Swan Lake z 2006r. z Teatru Maryjskiego z Petersburga.
Chętnie poczytam recenzje innych osób n/t nowych baletów, powymieniamy się poglądami.
Mam jeszcze pytanie, czy nowy temat po prostu zakładam bez pytania o zgodę Administratora interesującej mnie strony, czy lepiej zapytać?
Jeszcze jedna sprawa, w przypadku baletu Kopciuszek (muz.Strauss) chciałabym zamieścić genezę powstania tego baletu oraz libretto, które zasługuje na to, aby je opisać, bowiem są pewne różnice pomiędzy tym librettem a librettem do Kopciuszka Prokofiewa.Czy takie libretto mam zamieścić w dziale Libretta Baletowe, czy po prostu w Nowościach Baletowych na DVD? Osobiście wolałabym, aby ktokolwiek,wchodząc na temat Nowości Baletowe na DVD, miał pełen "obraz" danego baletu niejako w jednym miejscu, czyli zdjęcie okładki, geneza powstania baletu, libretto, spis wykonawców i własna dłuższa lub krótsza recenzja. Dokładnie coś takiego by mi się marzyło...
Pozdrawiam!
Torin

Post autor: Torin »

Tak zakładasz i jusz :)
Najwyżej jak założysz totalną głupotę to ci go szanowne adminy usuną. Ale sądząc po twoich zamiarach to to Ci nie grozi w ogóle, a może powstać jeden z wartościowszych wątków na forum :)
Tak więc do dzieła (mówiłem to jako zwykły user forum, administratorem jestem ale tylko do spraw, że tak powiem technicznych)

Torin
ODPOWIEDZ