OSB w Gdansku

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Osoby z poza szkoly moga kozystac z biblioteki. Zeby wypozyczyc dana ksiazke trzeba zaplacic kaucje rowna jej wartosci - przynjamniej tak bylo kiedys.
Biblioteka jest dobrze zaopatrzona, jest dam duzo ksiazek, wiekszosci z nich nie znajdzie sie juz w innych miejscach.
Odrazu zaznaczam ze sa problemy z wypozyczeniem "Zasad.." Waganovej. Ktoras z uczennic nie oddala ksiazki i szola nie moze jej odzyskac.
(ponownie) Armida

Post autor: (ponownie) Armida »

Uuu, nie, z tego co wiem osoby z zewnątrz nie maja możliwości wypożyczania tych "zawodowych" książek.

Boże, jak dawno mnie tu nie było ;)

Jakis czas temu dowiadywalam sie o to i wtedy nie bylo wiekszych problemow. Moze od niedawna cos sie zmienilo ale nie wydaje mi sie. Najlepiej zadzwonic do szkoly.
Czajori

Post autor: Czajori »

Jakież było moje zdziwienie, gdy skacząc wieczorem z kanału na kanał zobaczyłam dyrektora gdańskiej OSB w Telewizji Trwam. :galy:
Okazało się, że wypowiedź Bronisława Prądzyńskiego była początkiem filmu pt. "Piękno i trud" (sprawdziłam potem w Necie - będą jeszcze powtarzać na pewno, bo dzisiaj leciał już dwa razy wg tego, co jest napisane na stronie).
Połowę reportażu stanowił materiały z lekcji tańca klasycznego, na których z radością wypatrzyłam całkiem sporo znajomych (Paula J., siostry Borczakowskie, Ania Cz. :) ) Druga połowa poświęcona była występowi Moscow City Ballet w TM w Gdyni.
Jeśli nie macie politycznej alergii na TV Trwam, to warto obejrzeć ten program dla ujęć z gdańskiej baletówki i niektórych wypowiedzi pedagogów.
groteska

Post autor: groteska »

Tez to ogladalam :D Szczena mi opadla, jak zobaczylam w prawym gornym rogu "TRWAM", no ale oczywiscie nie smialam juz przelaczyc :P
Program byl ogolnie bardzo fajny, ale jak tak patrzylam na te urywki z Giselle to mialam wrazenie, ze tej tancerce brak jeszcze takiej jakby hmmm dojrzalosci, ktora, mam nadzieje, ze jej z wiekiem przyjdzie, bo tanczyla swietnie ;)

[size=9:b7823d10c0](Awansowalam na Corps de Ballet^^)[/size:b7823d10c0]
zosia113

Post autor: zosia113 »

Chodze do gdańskiej szkoły baletowej i uważam, że jest bardzo dobra:)
madison

Post autor: madison »

W Gdanskiej OSB jest akrobatyka i gimnastyka artystyczna :) :)
Maron

Post autor: Maron »

ale GA na zasadzie techniki uzupełniającej?
madison

Post autor: madison »

Techniki uzupelniające to jeden przedmiot a akrobatyka i gimnastyka artystyczna to drugi tyle ze akrobatyka jest dla chlopakow (od 5 klasy baletowej) a gimnastyka artystyczna dla dziewczyn (od 5 baletowej)

[size=9:288df5429a][ [i:288df5429a][b:288df5429a]Dodano[/b:288df5429a]: Nie Gru 14, 2008 4:25 pm[/i:288df5429a] ][/size:288df5429a]
teraz na dodatek jest jeszcze pilates

To co dla nas jest nowoscia - czyli przedmioty o ktorych piszesz jest absolutna podstawa w szkolach zagranicznych.
ODPOWIEDZ