Wegetarianizm u tancerzy
[quote:2f0a4cec5a]
Co do wegetarianizmu - osobiscie nie moge sie do niego przekonac, jakos trudno mi sobie wyobrazic, aby mozna bylo dostarczyc wszystko co potrzeba, bez odrobiny miesa czy tluszczow zwierzecych.[/quote:2f0a4cec5a]
Zgadzam się z Joanną. Jakoś nie mogę przekonać się do wegetarianizmu mimo że kiedyś zastanawiałam sie czy nie lepiej przejść na to ale nic z tego nie wyszlo. Uważam że wegetarianizm nie jest zdrowy. Nie dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych składników.
Staace
Co do wegetarianizmu - osobiscie nie moge sie do niego przekonac, jakos trudno mi sobie wyobrazic, aby mozna bylo dostarczyc wszystko co potrzeba, bez odrobiny miesa czy tluszczow zwierzecych.[/quote:2f0a4cec5a]
Zgadzam się z Joanną. Jakoś nie mogę przekonać się do wegetarianizmu mimo że kiedyś zastanawiałam sie czy nie lepiej przejść na to ale nic z tego nie wyszlo. Uważam że wegetarianizm nie jest zdrowy. Nie dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych składników.
Staace
Staace zgadzam się z Tobą w pełni. Dodam jeszcze,że wegetarianizm odbiera człowiekowi wiele doznań smakowych. Na przykład szkoda odmówić sobie smaku jajecznicy na wędzonym boczku czy przysmażonego wędzonego schabu, a życie jest takie krótkie.
Nie wiem czy zuważyliście ale wielkie dzieła powstają w "towarzystwie" dobrego jadła
Nie wiem czy zuważyliście ale wielkie dzieła powstają w "towarzystwie" dobrego jadła
[quote:f8a6b79839="Father"]Staace zgadzam się z Tobą w pełni. Dodam jeszcze,że [b:f8a6b79839]wegetarianizm odbiera człowiekowi wiele doznań smakowych. Na przykład szkoda odmówić sobie smaku jajecznicy na wędzonym boczku czy przysmażonego wędzonego schabu,[/b:f8a6b79839] a życie jest takie krótkie.
Nie wiem czy zuważyliście ale wielkie dzieła powstają w "towarzystwie" dobrego jadła[/quote:f8a6b79839]
To prawda.
Osobiście nie potrafiłabym odmówic sobie niektórych rzeczy.
Staace
Nie wiem czy zuważyliście ale wielkie dzieła powstają w "towarzystwie" dobrego jadła[/quote:f8a6b79839]
To prawda.
Osobiście nie potrafiłabym odmówic sobie niektórych rzeczy.
Staace
Moze tez chodzi o to, ze wiele osob przechodzacych na wegetarianizm to wlasnie osoby, ktore zwracaja duza uwage na zdrowy styl zycia. Nawet jesli nie dostarczaja pewnych skladnikow z miesa, to pilnuja, aby miec inne zrodlo tych skladnikow. W sumie to kwestia wyboru i dosc duzej swiadomosci (zeby nie porobic sobie duzych niedoborow zywieniowych). Mnie sie ciezko wyobrazic sobie, jak mozna dostarczyc wszystko co trzeba bez np. miesa, ale jesli ktos to potrafi to jego sprawa.
Btw, jak wspomniana post wyzej filozofia odnosi sie do wegetarianizmu u tancerzy? ;)
Btw, jak wspomniana post wyzej filozofia odnosi sie do wegetarianizmu u tancerzy? ;)
Tak samo się odnosi jak do innych wegeterian nietancerzy.
Jeśli wegetarianizm poprawia kondycję naszego zdrowia to powinien być szeroko propagowany przez profilaktykę medyczną. A tego nie zauważyłem.
Być może wegetarianie umierają "zdrowsi".
Nie mam danych aby twierdzić, że weg. jest rozpowszechniony wśród tancerzy ale wydaje mi się on być wręcz zabójczą dietą dla mocno pracujących stawów.
Jeśli wegetarianizm poprawia kondycję naszego zdrowia to powinien być szeroko propagowany przez profilaktykę medyczną. A tego nie zauważyłem.
Być może wegetarianie umierają "zdrowsi".
Nie mam danych aby twierdzić, że weg. jest rozpowszechniony wśród tancerzy ale wydaje mi się on być wręcz zabójczą dietą dla mocno pracujących stawów.