Życie maturzysty

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Alicja

Post autor: Alicja »

[quote:2f85829804="sfra"]pieknie!
Witam w podwojach najlepszej uczelni w kraju![/quote:2f85829804]

Dyskutowałabym, czy na pewno najlepszej... :wink: od paru dni reprezentuję Uniwersytet Jagielloński - dostałam się na psychologię ogólną. :D
sfra

Post autor: sfra »

wg najnowszego rankingu wciaz najlepszej :-)

ps: gratuluje ciekawych studiow!
Paula

Post autor: Paula »

A ja już zaczynam się bać bo tym razem ja jestem w gronie osób rep0rezentujących przyszłorocznych maturzystów. Do 30 września już niewiele zostało a ja nadal nie jestem pewna z czego chcę zdawać i na jakie studia chcę pójść :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no to masz jeszcze odrobinkę czasu, a na studia - zawsze i tak sklada isę na kilka kierrunków więc ostateczny wybór jeszcze i przed Tobą i trochę penwie los sie do tego przyczyni :)
Małgoś

Post autor: Małgoś »

[quote:462fc161f2="Paula"]A ja już zaczynam się bać bo tym razem ja jestem w gronie osób rep0rezentujących przyszłorocznych maturzystów. Do 30 września już niewiele zostało a ja nadal nie jestem pewna z czego chcę zdawać i na jakie studia chcę pójść :)[/quote:462fc161f2]

ja również dołaczam sie do grona przyszłorocznych maturzystów :(. No niby wiem co chce i wogole... tylko gorzej z realizacją i jestem na etapie czarnowidztwa :cry: :P
sfra

nie ma sensu - matura to pryszcz!
Dacie rade, nie stresujcie sie. Wszystko przez te spoleczna presje na mature. Zobaczycie ,z e dacie rade - macie jeszcze mnostw czasu!
Tranquility

Post autor: Tranquility »

mnie też czeka matura w nadchodzącym roku szkolnym... :roll: :roll:

co zdaje - wiem. plany jakieś co do studiów też mam. :) jakoś to wszystko się ułoży, mam nadzieję :) :)
Alicja

Post autor: Alicja »

Dopiero kiedy człowiek siada już nad tym arkuszem, wypelnia wszystko po kolei, zapisuje tych kilka stron - zdaje sobie sprawę, że matura to tak niesłychanie przereklamowana impreza; zaczynając od wrześniowego straszenia przez nauczycieli, spotkań z dyrektorem, szalonej motywacji w pierwszych dniach szkoły ("będę uczyć się regularnie od września, codziennie, aż do maja"), przez studniówkę i całą atmosferę wokół niej...kiedy wystrojona jak księżniczka/książę zdajesz sobie sprawę, że to taka zwykła impreza, tylko z nauczycielami i bez kropli alkoholu. A potem próbne matury, kolejne pretensje nauczycieli, aż do maja, kiedy kasztany niespodziewanie eksplodują kwiatami i wszyscy życzliwi nie omieszkają napomknąć o tym fakcie każdemu maturzyście...I tyle krzyku, tyle napięcia, tyle hałasu o kilka egzaminów łatwiejszych niż zwykłe sprawdziany w szkole.
Dystans i zimna krew wystarczą.

A potem coś niezwykłego - okazuje się nagle, że w połowie maja zaczynają się wakacje i potrwają aż do października......
sfra

... a potem egzaminy w sesji - i to jest czasem dramat!
Matura sie chowa... 8)
Columbina

Post autor: Columbina »

Aaa........ Dostałam się na farmację!!!!!!!!!!!
Jak na razie do Sosnowca na Śląski Uniwersytet Medyczny, ale wyniki w Krakowie na UJ są tuż tuż :D
ODPOWIEDZ