PWST - wydział tańca wspólczesnego w Bytomiu.

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

a tryb dzienny czy zaoczny?
tego nigdzie nie mogę znaleźć...
będę wdzięczna za odpowiedź..
pozdrawiam :)
Joanna

Post autor: Joanna »

Dzienne.
A informacja o tym znajduje sie na poprzedniej stronie tego watku.
mirrorball

Post autor: mirrorball »

http://matura.onet.pl/1411286,informacje.html
tu też kilka słów do poczytania

pozdrawiam
m.
Tranquility

Post autor: Tranquility »

czy ktoś w tym roku ma zamiar próbować swoich sił w Bytomiu ??
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

ja na pewno bym próbowała,gdyby były zaoczne...
śpiewać lubię i umiem podobno ładnie :) zresztą,nie chwaląc się - wygrywałam tu i ówdzie..nie wiem jak z interpretacją tekstów by mi poszło - daaawno tego nie robiłam...no i taniec towarzyski.
ale dzienne odpadają,niemniej życzę wszystkim startującym tam serdecznie powodzenia!!! :) :) :)
Soprana

Post autor: Soprana »

Nie będzie Wyższej Szkoły Sztuk Performatywnych tylko wydział PWST? Uważacie, że to dobrze? A co z teoretykami i producentami, których planowano kształcić? Przyszłość legła w gruzach...:P Już dziś podziwiam tych którzy się dostaną i zdobędą dyplomy :lol: PWST jawi mi się jako coś dla przyszłych gigantów sztuki...Mimo wszystko śpiew, wiersze to dla wielu nawet bardzo uzdolnionych tancerzy za dużo. Rozumiem, że są w części artystycznej różnice co do tego kto ma co przygotować, ale jednocześnie wyczytałam, że potencjalni aktorzy są oceniani podobnie niezależnie od konkretnego wydziału... Ale to w końcu wysokie progi i nie ma się co dziwić. Mnie i tak to nie dotyczy. Kibicuje wszystkim przyszłym egzaminowanym i studentom itd :D Życzę powodzenia, a przede wszystkim przebojowości i wytrwałości :)
snowflake

Post autor: snowflake »

moim zdaniem i dobrze i zle. niektorzy nie wiedza nawet co to sa sztuki performatywne a dyplom pwst to juz jakis swego rodzaju prestiz. wssp nie przywodzi na mysl, przynamniej na dzien dzisiejszy, powaznej panstwowej uczelni. z drugiej jednak strony uzaleznia to od pwst cale funkcjonowanie szkoly, no i wymaga wiecej umiejetnosci na egzaminach.

o ile dobrze pamietam producent i krytyk maja byc specjalizacjami na wyzszym stopniu.

pomimo, iz wszyscy kandydaci oceniani sa tak samo, nie wszyscy przeciez beda zdawac na ten wydzial, każdy ma swoje mocne strony i decyduje sie na to, gdzie najbardziej pasują.
Panna

Post autor: Panna »

Hejka, czy ktos z Was startuje do Krakowa na Aktora teatru tańca ? jak tam to dajcie znac. pozdrowski
Kasia G

Post autor: Kasia G »

o egzaminach:
http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/40547.html

trochę mnie razi ten "aktor" teatru tańca.... znów wszysko zeby nie za duzo o tancu, lepiej mówić o teatrze...
Nemo

Post autor: Nemo »

Mnie przeraża ilość tekstów do opanowania pamięciowego :( Jakoś zawsze wolałam tańczyć na scenie niż mówić...
ODPOWIEDZ