Taśmy elastyczne

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

przeciez to od ciebie zalezy jak bardzo guma jest naprezona i kiedy przestaniesz sie rozciagac..
Cheryl

znaczenie kolorów

Post autor: Cheryl »

Kolory oznazają różną grubość gumy. W Poznaniu (w sklepie sportowym) jest tak:

*jasno-niebieska- bardzo cienka
*granatowa- cienka
*zielona- średnia
*zółta- nieco grubsza
*czerwona- taka raczej mocniejsza
*szara- bardzo mocna
*czarna- extra mocna

Jak się domyślacie cena wzrasta razem z grubością gumy ;)
terka:)

Wrocław

Post autor: terka:) »

gdzie można we wrocławiu kupić jakąś porządną gumę do rozciągania? i jaką kupić, jeżeli jestem trochę mniej niż średnio [dziwne określenie...wiem :? ] rozciągnięta?
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

W jakims sklepie rehabilitacyjnym, sportowym. Zobacz w Go sporcie i Decathlonie...
Calineczka

Post autor: Calineczka »

w tesco można kupić gumy do rozciągania za 30złotych (trzy różne gumy w opakowaniu)
milton

mocniejsze niż czarna

Post autor: milton »

Wspomnę jeszcze że na czarne się nie kończy.....faktycznie....to czarnej te gumy są bardzo uniwersalne i nadają się również do ćwiczeń stóp. Zresztą sam mam czarną i jest świetna.
Są jeszcze gumy [u:9e4b7392c7]srebrne i złote[/u:9e4b7392c7]....te już są naprawdę baaardzo grube i nie nadają się do wszystkiego (no chyba że już ktoś ma niesamowicie silne kostki....ale i to z dużymi oporami). Za to są świtne do rozciągania i ćwiczenia śily innych mięśni.
Nusia

taśmy - można zawiązać?

Post autor: Nusia »

Przypadkiem trafiłam na gumę do rozciągania w Go-Sport: 19,90zł, 120 cm dł., maksymalny naciąg 350cm. Tylko problem w tym że to jest pojedynczy pas, nie pętla. Jak wobec tego zaczepić ją sobie ma stopy (np. tak: http://www.ballettspass.de/images/januar0080.jpg )? Jak ją zwiążę to będzie za krótka, a poza tym tego się chyba nie związuje... Powinna być od razu pętla, prawda?
Posiadaczy proszę o wypowiedź ;)
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Wiesz Niusiu ja kupowałam taką prostą i sama zawiązywałam na supełki. Wyglądała na za krótką ale taka nie była.
P.S Guma była taka jak w Tesco sprzedają, te kolorowe.
Ciarka

Post autor: Ciarka »

Od niedawna mam gumę do rozciagania nabyta w Szwecji. Jest bardzo fajna, z tym, że nie jest całym kółkiem, tylko trzeba ją wiązać. Ja jakos nie moge się przekonać do tego wiązania, więc czesto ciagnąc noge za pomocą gumy często dostaję gumą w głowe. Mimo to, uważam, że to fajna zabawa!
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Eee tam Ciarka, poświęć 15 min. i mocno zawiąż. Ja zawiązałam, i nie jest luźna.
ODPOWIEDZ