Complexions Contemporary Ballet

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Complexions Contemporary Ballet

Post autor: Kasia G »

ponieważ Complexions Contemporary Ballet wystapi w najbliższych dniach w kilku miastach Polski zakładam temat gdzie bedziemy mogli dzielić wrażeniami. Ja obejrzałam dziś w Warszawie program A i jestem zachwycona klasa i sprawnością tancerzy oaz lekkoscią i niesamowitą wręcz energetycznoscią choreografii. Co prawda to jest raczej rozrywka na super wysokim poziomie niż jakieś intelektualne przezycie, ale to tez jst potrzebne :) Tancerze boscy, niesamowicie rozciągnieci, a ta ich muskulatura.... ;) Trio na trzech tancerzy to po prostu sen zachwyconej baletomanki hihihi
Scarpia

Post autor: Scarpia »

Na Poznańskiej Wiośnie Baletowej AD2007 bedą 2 wieczory z ich udziałem. Jeden ma w podtytule Blue (niebieski) a drugi Red (czerwony). No jako miłośnik temperamentu w balecie "obstawiłem" czerwony...
A to trio to w Blue czy w Red?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

w Blue, bo ten zestaw choreografii zaprezentowali w Warszawie, czekam zatem na relacje z Poznania ;)
sofix

Red w wolnym tłumaczeniu"czerwony":D

Post autor: sofix »

Powiem tak...Ja sofix żaden tam znawca baletu,ale lubie pooglądać.Powiem szczerze ,że spektakl nie sprawił mi tak wielkiej radości jak np.trockadero.Wiele elementów było zaczerpnietych z akrobatyki,wiem bo sama trenowałam akrobatykę sportową przez kilka lat.Nie zrobiło więc na mnie to wielkiego wrażenia...precyzja i płynność wielii plus niema co.Śmiałysmy się z klakierm z tych...dźwięków wydawanych przez tancerzy.Klakier stwierdził ,że czuje się jakby oglądała tenisa:D.Był też chłopiec który obgryzał paznokcie od nóg...czasem mieli śmieszne ruchy...nasze skojarzenia były różne.Odwalili kawał dobrej roboty.Mieliśmy nawet kontakt z jakimś czarnoskórym chyba nie z zespołu rzucił nam:hellow.Ognisko poznaje światowych ludzi!

Bardzo fajna muzyka!!!!Stroje takie troche jak ze stadionu 10lecia z warszawy ale docenilismy ich wystep jak i cała publika!!!owacje na stojąco były nie ma co.
klakier

Post autor: klakier »

byłam na programie RED i muszę przyznać, że tancerze są naprawdę bomba! ruszali się superextra i w ogóle nieźle zbudowani i rozciągnięci, podbicie też fajne!!! naprawde widac bylo, ze lubia tanczyc i robia to dla przyjemnosci i duzo w to pracy wkladaja,a to jest super!!!

troche czasem smieszne mieli ruchy, trza przyznać, no i brak fabuly... uklady sa fajne, ale przydaloby sie chociaz jakis watek milosny czy cos tam wkleic, zeby bylo wiadomo o co cho ;)dzwieki wydawane przez nich byly slyszalne w ostatnim rzedzie na widowni, potem zostalysmy oswiecone, ze tak ma byc, bo tego wymaga ten rodzaj ruchu... ahhh to ognisko ;P

ocena klakiera: czadowo z minusem ;]
sofix

ocena sofixa:czadowo z minusem <=zgoda z klakierem.
Fajny wieczór...
gonia

Post autor: gonia »

byłam wczoraj na wrsji RED i cóż... wcisnęło mnie w fotel, straszliwie mi się podobało, chociaż nie zawsze łapałam, jaki cel miał tancerz.
było pięknie.
strasznie podobała mi się myzuka w (wg programu) 'Gone' (trio trzech tancerzy na początku II aktu).
na temat tańca się nie wypowiem, jestem zachwycona :)

p.s. a kupiliście książkowy program festiwalu? jest tam dokładnie opisana każda opera itd., choreografia, libretto, wykonawcy
p.s.2 Dwight Rhoeden, choreogram i jeden z założycieli zespołu, zaczął tańczy mając [b:5434706972]17[/b:5434706972] lat (tak jest napisane w moim programie) :shock: :shock:
sofix

Nie kupilismy książkowego programu...mówisz,że warto ?Ciekawe rzeczy napisali?hmmm...No to widze,że nie tylko my tak dokońca nie zaczaiłysmy schematu tego tańca...

17 lat???No patrz!! A w jakim wieku ty rozpoczęłaś tańce,hulańce,tany,tany?
Ja byłam najmłodszym dzieckiem ogniska:D przyjęli mnie jak miałam 9lat,ogólnie zapisy były od 10...ale ja młody Sofix się dostałam i tak się już kulam...

Ze szkoły baletowej jesteś tak???Pozdro
gonia

Post autor: gonia »

ja z osb? absolutnie (niestety) nie! a zaczęłam tańcować w 3. klasie podstawówki ;)

w programie książkowym są opisane wszystkie atrakcje tego festiwalu, każda opera, operetka, musical. w sumie ciekawe, fajna pamiątka.
Dancer in the rain

Post autor: Dancer in the rain »

Wczoraj Complexions Contemporary Ballet zagościł w Krakowie!
Spektakl godzina 20.00 - Pełna sala :)

Jestem zachwycona... :lol: I pełna podziwu.
Jak pisała Kasia G - sprawność oraz lekkość z jaką tańczyli była wręcz uderzająca. Szczególnie podobała mi sie ostatnia choreografia, do muzyki jak na filmiku ( http://www.complexionsdance.org/videos.php )
Siedziałam jak zahipnotyzowana...
Podobnie jak w Bydgoszczy - owacje na stojąco też były :))
Pełna wrażeń muszę przyznać że było WARTO!

Polecam Wszystkim!
ODPOWIEDZ