Tancerze Teatru Wielkiego w Poznaniu

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Carewno, dlaczego? Coz takiego ma byc szargajacego nerwy?
carewna

Post autor: carewna »

Zalezy od tego jak kto ma wrazliwa dusze, sa rzeczy w tej sztuce ktore mnie np bulwersuja(glownie chodzi o kostiumy)
Ale mialam co innego na myslii i tyczylo to konkretnej osoby :wink:
Scarpia

Post autor: Scarpia »

XX
Cheryl

Post autor: Cheryl »

XX
Scarpia

XX
carewna

Wszystkiego naljlepszego,oraz zero kontuzji albo "polamania nog" z okazja dnia tanca
Cheryl

Oj Scarpio ja sama nie byłam na "Śnie" aczkolwiek będę 8! 8) Słyszałam z przekazu moich koleżanek że były to kitki ale myślałam, że może to one nie dowidziały więc uwierzyłam Tobie ;)

A Tobie carewno bardzo dziękuję i również życzę wszystkim szczęśliwych dni na sali baletowej i radości z tańca! ;)
carewna

Cheryl bardzo Ci dziekuje!!!
Uratowalas mi dzis zycie zawodowe!
Cheryl

[quote:1a3ae3f48e="carewna"]Cheryl bardzo Ci dziekuje!!!
Uratowalas mi dzis zycie zawodowe![/quote:1a3ae3f48e]

Oj nie ma sprawy :oops: ;* Po prostu nie mogłam znieśc mysli, że ja bym miała wkłądki w szafie a ty plastry krew w pointach :) ;*
Scarpia

To co, teraz "Wiosna" a w czerwcu "Sen" i "Jezioro" (których juz nie zobaczę) i koniec sezonu 2006/7... ale ten czas leci...

Zadowolenie z widoku pewnych tancerek (podobnie jak i solistek opery) w niektórych rolach Scarpia wyrażał czasem symbolicznym kwiatkiem. Któregoś dnia do Scarpii, stojącego przy popiersiu Karola Kurpińskiego we foyer ukochanego Teatru podeszła pewna zacna osoba i szepnęła dyskretnie: "Czyżby uważał pan, że w tym zespole są tylko 3 tancerki grzechu warte?"
"Ależ skąd!" - odparłem - "Wszystkie tancerki TW Poznań są grzechu warte, problem w tym, że każda innego". Osoba spojrzała na mnie z uśmiechem i rzekła: "Święta racja! Więcej odwagi w okazywaniu zachwytu i innym tancerkom, drogi panie! I nie zapominajmy o tancerzach!" :D

Na koniec sezonu i jak Bóg da w przyszłym postaram się być śmielszy w okazywaniu zachwytu nie tylko tym 3 tancerkom. Obiecuję. :wink:
ODPOWIEDZ