Taniec na kanale MEZZO

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
gonia

Post autor: gonia »

mnie to strasznie zdziwiło... oglądam i oglądam i sami Azjaci.. Korea, Chiny, Japonia... ale trzeba przyznać, że tańczyli bardzo dobrze. A to dziwne, bo jakoś zwykle jak szkoły baletowe to paryska itp. itd., a jakoś cicho jest o szkołach w Azji....
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Mnie sie klasya bardzo podobała, ale modern nie szczególnie. Może jest to tym spowodowane, ze ogólnie nie jestem jakąś szczególną wielbicielką modernu... Ujęcia zza kulis i to wszystko co pokazywali pomiędzy konkursem, a ogloszeniem wyników było super!! Szkoda tylko, że nic nei rozumie z francuskiego, ale i tak było super :D
Też mnie dziwi to, ż jest tam przewaga osob z Korei, Japoni, Chin... Malo Europejczyków... Czemu oni tam nie jeżdżą?? Przecież to jesden z bardziej znanych na świecie konkursów (chyba jako jedyny transmitowany na międzynarodowej antenie...). Dziwi mnie to troche...
foka

polina siemionowa w gali z Pragi.

Post autor: foka »

Wśród tancerzy występujących w ramach Gali z Pragi jest Polina Siemionowa,
w duecie z Manon. Powtórka na Mezzo 15.03 o 15 45. Polecam[/b]
gonia

Oglądałam bodajże wczoraj balet 'sen nocy letniej' w wersji o tytule 'sen'. ślicznie ;) ładna scenografia i kostiumy, nie wyrażę zachwytu nad mimiką twarzy tancerzy... cóż, nawet widownia się śmiała ;-)
a dzisiaj oglądnęłam ostatnie 15 minut 'damy pikowej'. hmm... to jest coś innego. pełna prostota i jakoś, nie wiem... cały taniec składał się jakby z układu póz, niż z jako-takiego tańca. ale to nie znaczy, że nie było ładnie ;) było po prostu inaczej. tancerze poprzez tworzenie różnorodnych póz sami tworzyli jakby scenografię...

p.s. to są absolutnie subiektywne opinie
milton

Post autor: milton »

Dziś o 20 Córka Faraona z Zakharovą, Alexandrovą i Fillin'em w wykonaniu Bolshoi.
aankaa_baletnica=)

Mam tą Córke Faraona i jest super!!! Polecam!!! :D
gonia

z Zakharovą?! Muszę obejrzeć. Trwa więcej niż godzinę? [bo od 20-21 jest mój serial i NIE MOGĘ go opuścić].
aankaa_baletnica=)

trwa 1h 40 min...
Goniu mnie się wydaje, ze warto serial opuścić....
gonia

i masz całkowitą rację :wink: :D
gonia

hmm... co by tu powiedzieć... CUDO!!!
Piękne (przepiękne!) stroje, super wykonanie (chociaż w kilku miejscach ktoś z corps nierówno zatańczył, ale to takie tam maciupenieczkie potknięcia na mój gust). cóż... zszokoławo mnie wprowadzenie żywewgo konia na scenę. najpierw się zdziwiłam, że oni mają tyle miejsca za kulisami, żeby tam koń stał, a potem się zdziwiłam, że się boją, że koń na środku sceny zechce załatwić swoje potrzeby fizjologiczne :twisted: :lol:
mogłabym jeszcze miliard razy obejrzeć ten balet :)) piękny, piękny, piękny...
ODPOWIEDZ