Jak jesteście rozciągnięci?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

no z tą wagą, to przykład nietrafiony :lol:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

dlaczego?
Moim zdaniem ten gość nie wygląda źle. Szczerze mówiąc w ogóle nie zwrócilam na to uwagi, dopiero jak przeczytalam wasze posty...

Ale rozciągnięty jest niesamowicie! Poprostu szok, rzadko kiedy to się zdarza :shock: :wink: 8)
Maron

Post autor: Maron »

no bo... jest taki masywny no ;) nienajszczuplejszy jak to Nati określiła [słowo "gruby" jest raczej nie namiejscu]... dlatego też nie trafione z tą wagą :P
bluebird:))

Post autor: bluebird:)) »

A ja nie moge w tureckim wykręcic nóg tak, zeby kolana byly do góry... Wiem, ze to jest zle ale po prostu nie mog e zrobic inaczej!!! Jak wykce nogi, to w ogóle nie moge zjechac.. To jest dziwne, bo nawet mnie nie boli, ale mam taką blokade, ze jak nizej zjade, to mi sie po prostu same kolana odwracają:/
Joanna

Post autor: Joanna »

Może masz po prostu małą rozwartość.
Ja jak jestem dobrze rozgrzana to dam radę jeszcze kolana wykręcić trochę 'za siebie', tak mniej więcej jakieś 40* od pionu w tył, a palce stóp staram się położyć jak najbardziej na podłodze (stopy się troche bardziej da wykręcić niż kolana - tu muszę już sobie trochę pomóc ręką ;) ).
Nati

Post autor: Nati »

Blubird, proponuję takie ćwiczenie na turecki, w którym kolana inaczej niż do góry nie idą... usiądź rozkrocznie stopy do ściany i przybliżaj się do ściany. To dość popularne ćwiczenie, ale bardzo dobre! Nie wiem czy zrozumianie napisałam :)
basiawysocka1

Post autor: basiawysocka1 »

ja mam jak to nazywam wredne stawy i żeby zrobić szpagat sznurek ćwiczyłam przez 3 lata dzien w dzien
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

To się nazywa determinacja :twisted: gratulacje ;)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Dokładnie:)
Pozatym trzeba mieć ogromną mobilizację i cierpliwość! Nie wiem, czy sama bym tak potrafiła, chyba, że by mnie ktoś codziennie surowo pilnował.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Ale samemu a z kimś to zupełnie inna sprawa. Jakby mnie ktoś codziennie pilnował to ja bym i diety przestrzegała xD
A tak to widzisz :P
Ale wróćmy do tematu :P
ODPOWIEDZ