CIAŁO_UMYSŁ międzynarodowy festiwal tańca współczesnego
-
Joanna Bednarczyk
Jeżeli to dla was istotne i rozjasni bardziej tamto zdanie to znalazłam w czasopiśmie "Danser"z pażdziernika 2004 w wywiadzie z Jerome Belem i Veronique Doisneau taką wypowiedz [...] j'avais une malformation discale de naissance [...] un jour, le dos a casse. Miałam wrodzone wadliwe ukształtowanie dysków, pewnego dnia moje plecy "pękły''.
Dziękuje Joanno, w taki razie nasze przypuszczenia się zgadzały.
Oto co mówi tancerka:
Nazywam się Veronique Doisneau. Jestem mężatką i mam 2 dzieci. Uwielbiałam tańczyć dzieła Petipy, Balanchine'a, Nurejewa i Robinsa. Zaś to, czego najbardziej nie lubiłam interpretowac to, to dzieła Bejarta i Petita. Zaprezentuję wam kawałek choreografii POINTS IN SPACE.
Zostałam zmożona chorobą kręgosłupa. Trzeba było mi wyciąc wszystkie chore dyski. Musiałam zaprzestać tańczyć. Ale moim marzeniem było zatańczyć Giselle. Lubię słyszeć publicznośc i się jej kłaniać na przykład tak (brawa).
Oto co mówi tancerka:
Nazywam się Veronique Doisneau. Jestem mężatką i mam 2 dzieci. Uwielbiałam tańczyć dzieła Petipy, Balanchine'a, Nurejewa i Robinsa. Zaś to, czego najbardziej nie lubiłam interpretowac to, to dzieła Bejarta i Petita. Zaprezentuję wam kawałek choreografii POINTS IN SPACE.
Zostałam zmożona chorobą kręgosłupa. Trzeba było mi wyciąc wszystkie chore dyski. Musiałam zaprzestać tańczyć. Ale moim marzeniem było zatańczyć Giselle. Lubię słyszeć publicznośc i się jej kłaniać na przykład tak (brawa).
-
Joanna Bednarczyk
-
Tranquility