Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

W wakacje kupilam pointy - Recitale, rozmiar 9W. Przez dluzszy czas lezaly w pudelku, teraz okazalo sie ze za jakis czas bede musiala z nich skorzystac. Zauwazylam ze bardzo gniota mi sie w nich palce, nie wiem czy to do konca dobrze. Kazdy z palcow jest w sumie innej dlugosci, duzy jest najwiekszy, stajac na pointach (bez wkladek) jest mi bardzo nie wygodnie. Sprawdzalam tez wiekszy rozmiar point ale zdecydowanie byly za duze.
Teraz nie wiem jak sobie z tym poradzic, czy wkladki rozwiaza problem? A moze jednak kupilam za male? Nie wiem tez czy kupujac kolejne pointy tym razem juz bez mierzenia i inny model (moze tez inna firma) wybiore odpowiedni rozmiar, a czasu na odsylanie i ponowne zamawianie nie mam zbyt duzo.
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

myśle że to jest wina modelu, pewnie recitale są na ciebie za wąskie w czubkach, bo są pointy które są szersze dla szerszych palców lub węższe dla węższych
just_me

Post autor: just_me »

Recitale są szerokimi pointami... Czy istnieją jakieś, które mają jeszcze szersze czubki?
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Czyli istnieje szansa ze jak zamowie wysylkowo pointy z wezszymi czubkami inny model niz np Recitale (ktore sa szerokie z tego co wiem zeby sie latwiej stalo na czubkach) to moga byc niedobre?
Czy w tym momencie jestem skazana na pointy z szerokimi czubkami? Nie chcialabym musiec cwiczyc ciagle w jednym modelu. Myslalam ze jak wybiore ogolnie w rozmiarowce szerokie pointy (W) to beda dobre.. :(
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Myśle, ze powinnaś miec szerokośc W...
Gość

Post autor: Gość »

Pamiętajcie, że Sansha ma szerokości: N, M, W, X, XX, XXX (nie wiem, czy w polsce wszystkie sa dostępne, ale do X na pewno są)
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

moje pierwsze pointy były firmy sansha 202, one mają okropnie szerokie czubki, a poza tym okropnie szybko mi się łamały, teraz mam 603 i jestem z nich bardzo zadowolona. Grishko też miałam i złamały mi się po tygodniu
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

no tak, i czubki się tak strasznie nie rozbijają - w Sanshach były mięciutkie bo kilku dniach ćwiczeń.
a.k.

Post autor: a.k. »

oj tak...czyli w Grishkach tak się nie dzieje?
To fantastycznie!
Domi

Post autor: Domi »

Według mnie Grishko są naprawde świetne pod tym względem, że mają wygodny czubek, który nie traci formy i kształtu w trakcie używania, ale równocześnie jest wygodny. Ja osobiście nie lubie czubków w pointach sanshy, bo są takie lekko kwadratowe, jakby niezgrabne, a Grishko pozostaja zawsze zgrabne i piękne ;)
ODPOWIEDZ