Balet "Niobe" Juliusza Łuciuka
Balet "Niobe" Juliusza Łuciuka
Witam serdecznie.
Przepraszam za założenie nowego tematu, lecz nie widziałam żadnego posta który mógłby mi pomóc dlatego postanowiłam się wtrącić.
Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc? I podać jakieś linki bądz informacje skąd mogę ściągnąć cały, bądź fragment baletu Juliusza Łuciuka o "Niobe"?? Poszukuję tego baletu, gdyż byłby mi on baaardzo przydatny w mojej pracy maturalnej poświęconej tematyce "Cierpienia Niobe".
Pomocna byłaby chociażby sama muzyka z tego baletu, gdzie wspominana jest Niobe w czytanej poezji podczas emisji melodii.
Bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie informację.
Pozdrawiam.
Przepraszam za założenie nowego tematu, lecz nie widziałam żadnego posta który mógłby mi pomóc dlatego postanowiłam się wtrącić.
Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc? I podać jakieś linki bądz informacje skąd mogę ściągnąć cały, bądź fragment baletu Juliusza Łuciuka o "Niobe"?? Poszukuję tego baletu, gdyż byłby mi on baaardzo przydatny w mojej pracy maturalnej poświęconej tematyce "Cierpienia Niobe".
Pomocna byłaby chociażby sama muzyka z tego baletu, gdzie wspominana jest Niobe w czytanej poezji podczas emisji melodii.
Bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie informację.
Pozdrawiam.
nie sądzę, aby ten balet ani nawet muzyka do niego były "do ściągnięcia". Moze spróbuj się skontaktowac z archiwum Opery Bałtyckiej gdzie ten balet był wystawiany, ew. moze być on warchiwach TVP bo wówczas (32 rok i okolice) telewizja rejestrowała sporo tego tego typu rzeczy.
Chyba to wszystko co moge ci poradzić
Chyba to wszystko co moge ci poradzić
-
aankaa_baletnica=)
O cholera... :( istnieje jeszcze jedyna mozliwosc- mianowicie sklepy muzyczne (moze jest mozliwosc kupna, zamownienia plyty) albo opcja druga Biblioteka Narodowa i wypozyczenie, bo podobno maja oni bardzo bogata biblioteke muzyczna badz ostatnia mozliwosc konkretnie Biblioteka Muzyczna.Naszukam sie widze jeszcze...a myslalam ze to nie bedzie takie trudne w znalezieniu :cry:
doris, chodzi o to, ze ten balet prawdopodobnie poza rejestracją TVP nie został profesjonalnie nagrany ani w formie płyty ani nagrania video. To własnie wielka bolączka polskiej kultury muzycznej, ze nie rejestrujemy własnych dokonan w tej dziedzinie i przepadają one często bezpowrotnie, jedyne co znalazłam w sieci to nuty utworu Łuciuka...
(dobrze, ze teraz teatry moga choc dla celów archiwalnych utrwalac swoje spektakle na nagraniach VHS lub DVD, choć oczywiscie czesto w bardzo niedoskonałej formie)
(dobrze, ze teraz teatry moga choc dla celów archiwalnych utrwalac swoje spektakle na nagraniach VHS lub DVD, choć oczywiscie czesto w bardzo niedoskonałej formie)