Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Joanna

Post autor: Joanna »

Jeśli chodzi o filmik z dziecmi to była to zdecydowanie [b:ddf54a613d]akrobatyka[/b:ddf54a613d]. To jest jeszcze co innego niż GA i GS ;)
Tam są różne ćwiczenia gimnastyczne, wymagana duża gibkościa (tzn. największa jest wymagana u tej osoby, która stoi na górze, np. jako trójka, a te niżej muszą być silne, ale mogą już być trochę mniej gibkie), przede wszystkim chodzi o robienie różnego rodzaju piramid, itp. Ale też są różnego rodzaju przerzuty w przód, tył, itd.
Np. cheerleaderki mają układy właśnie oparte na akrobatyce, te wszystkie podnoszenia, itd.
Nena

Post autor: Nena »

Akrobatyka :D

[img:62bdfdf8bc]http://www.moscowcircus.biz/img/acrobatic_duo.jpg[/img:62bdfdf8bc]
Gosia

Post autor: Gosia »

[quote:ea33d97241="Nena"]
Gimnastykę artystyczną trenują wyłącznie dziewczyny. Polega na wykonywaniu do muzyki układów taneczno-akrobatycznych z przyborami: piłką, skakanką, maczugami, obręczą i wstążką. Jest też bezpieczniejsza od gimnastyki sportowej.

[/quote:ea33d97241]

Niestety, coraz częściej nie tylko wyłącznie dziewczyny, narazie tylko bodajże w chinach jest to też dyscyplina mężczyzn, ale coraz więcej facetow sie tym interesuje, jednak nie maja oni chyba ukladow ze wstążką i z jakimś jeszcze przyborem.
Nena

Post autor: Nena »

Oglądałam kiedyś zdjęcia mężczyzny, który trenuje GA.
Wyglądał okropnie w obcisłym kostiumie z cekinami :shock:

Według mnie mężczyśni nie powinni trenować GA - pozostawmy jakiś sport dziewczętom ;)
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Zgadzam się.... trochę wyczucia :?
gonia

Post autor: gonia »

propo filmu "spadaj!" (tego o gimnastyce)... pisąłam do trouńskiego cinema city i... w toruniu film nie będzie wyświetlany :x :evil: :? a w wa-wie i innym miastach jest wyświetlany :x :roll:
Marysia W

Post autor: Marysia W »

A dlaczegó?? :shock:
gonia

Post autor: gonia »

nie mam pojęcia, nie napisali.. :x
raisa

Post autor: raisa »

Ja może wróce do tematu o chłopakachw GA. Otórz ja się wrogo do chłopaków w tym sporcie wrogo nie nastawiam bo popatrzcie, wiele osób, którzy teraz kochają balet, tańczą zaczynali od GA może i niektórzy poprzez właśnie GA obiją steotyp o facetach w balecie i sami "pójdą na tą stronę"?
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

moim zdaniem ga w meskim wykonaniu dla niektorych bylaby jeszcze (grrr)smieszniejsza niz "faceci w rajtuzach"w balecie...zreszta mezczyzni z natury (budowy) nie maja takich mozliwosci jak kobiety jesli chodzi o gibkosc,rozciagniecie itd..moim zdaniem jest to sport wylacznie kobiecy i nie wyobrazam sobie(nawet jesli mieliby swoje odrebne "reguly gry")facetow popisujacych sie swoimi mozliwosciami manipulując czy rzucajac jakims przyborem.. :roll: :?
ODPOWIEDZ