Gimnastyka artystyczna/sportowa
-
omnibus_max
[quote:067d508fce="Joanna"]Tak jak mowi Odylia - rozciagniecie [i:067d508fce]jakies[/i:067d508fce] maja, ale nie na swiatowym poziomie...
Te szpagaty... To maja byc szpagaty gimnastyczek artystycznych?? Takie szpagaty to sie w balecie robi, wcale nie poswiecajac na rozciaganie az tyle czasu i sily co w ga.
Gdyby tu chodzilo o amatorstwo, to byloby wszystko ok, ale mowa o wyczynowym podejsciu do tego sportu. Dzisiaj sa troche inne standardy rozciagniecia niz np. 20 lat temu, i Neno to, co te zawodniczki maja, nie jest niestety dzisiaj wystarczajace.
Na pewno wkladaja wiele pracy w to, co robia, ale mam wrazenie, ze nie ma ich kto 'popchnac', nie ma w srodowisku na tyle charyzmatycznej osobowosci, trenera, itp., kto mogly przyczynic sie do znaczacego podniesienia wynikow. To jest moje zdanie, ale moge sie mylic, bo nie znam sie na za bardzo na srodowisku ga, wiec bede bardzo wdzieczna za ewentualne poprawienie mnie, jesli cos zle mowie.[/quote:067d508fce]
Oj wychodzi z was OSB, spotr rządzi się trochę innymi prawami, filmik jest nakręcany gdzieś prze kogoś i nie wiadomo po co. A jakby tak nakręcić byle jaki występ polskiego baletu to co wyjdzie? Obawiam się że jeszcze gorzej. No cóż jak to mówi przysłowie "przygarnia kocioł garnkowi"
Te szpagaty... To maja byc szpagaty gimnastyczek artystycznych?? Takie szpagaty to sie w balecie robi, wcale nie poswiecajac na rozciaganie az tyle czasu i sily co w ga.
Gdyby tu chodzilo o amatorstwo, to byloby wszystko ok, ale mowa o wyczynowym podejsciu do tego sportu. Dzisiaj sa troche inne standardy rozciagniecia niz np. 20 lat temu, i Neno to, co te zawodniczki maja, nie jest niestety dzisiaj wystarczajace.
Na pewno wkladaja wiele pracy w to, co robia, ale mam wrazenie, ze nie ma ich kto 'popchnac', nie ma w srodowisku na tyle charyzmatycznej osobowosci, trenera, itp., kto mogly przyczynic sie do znaczacego podniesienia wynikow. To jest moje zdanie, ale moge sie mylic, bo nie znam sie na za bardzo na srodowisku ga, wiec bede bardzo wdzieczna za ewentualne poprawienie mnie, jesli cos zle mowie.[/quote:067d508fce]
Oj wychodzi z was OSB, spotr rządzi się trochę innymi prawami, filmik jest nakręcany gdzieś prze kogoś i nie wiadomo po co. A jakby tak nakręcić byle jaki występ polskiego baletu to co wyjdzie? Obawiam się że jeszcze gorzej. No cóż jak to mówi przysłowie "przygarnia kocioł garnkowi"
-
omnibus_max
[quote:d72e863ba4="Marysia W"]To, co na tym filmiku to i ja potrafię WSZYSTKO zrobić, bez wyjątków. :roll: Rzeczywiście, polki są duuużo gorsze niż właśnie rosjanki na przykład. Ale jak tu wszyscy piszą- w dużej mierze to zależy od podejścia, i jak pisze drCoppelius- w Polsce gimnastykę artystyczną traktuje się jako hobby.
Princess, tylko pytanie, dlaczego tak myślą??? :?[/quote:d72e863ba4]
dziecko ja mam prośbę... ty się wpierw czegoś naucz, pokaż nam że potrafisz a potem krytykuj
Princess, tylko pytanie, dlaczego tak myślą??? :?[/quote:d72e863ba4]
dziecko ja mam prośbę... ty się wpierw czegoś naucz, pokaż nam że potrafisz a potem krytykuj
-
omnibus_max
Polecam wszystkim tu szczególnie krytykującym "baletnicom" wspięcie się na trapez, zeskok z trampoliny czy batute HA HA HA ... HA NIE MóWIąC O SKRZYNI CZY KONIU, a nawet zykła równoważnia była by dla niejednego wielkim wyzwaniem...
... no i trzymał któryś z was geniuszy baletu brązowy, srebny czy złoty krązek w ysoko uniesionej dłoni słuchając hymnu własnego kraju wśrud skandującej publiczności... polecam a potem siadcie spowrotem na to formu i napiszcie coś mądrego ...[b:39ae791c75][/b:39ae791c75][/url]
... no i trzymał któryś z was geniuszy baletu brązowy, srebny czy złoty krązek w ysoko uniesionej dłoni słuchając hymnu własnego kraju wśrud skandującej publiczności... polecam a potem siadcie spowrotem na to formu i napiszcie coś mądrego ...[b:39ae791c75][/b:39ae791c75][/url]
-
.:Odylia:.
Re: Gimnastyka artystyczna/sportowa
[quote:d4ff684dd5="omnibus_max"]
Było to tak że najpierw była gimnastyka artystyczna, [/quote:d4ff684dd5]
:shock: słucham? zdaje sie ze poki co (bo są juz męskie próby)ga to wylacznie kobieca dyscyplina...
Było to tak że najpierw była gimnastyka artystyczna, [/quote:d4ff684dd5]
:shock: słucham? zdaje sie ze poki co (bo są juz męskie próby)ga to wylacznie kobieca dyscyplina...
[quote:ac02156174="omnibus_max"][quote:ac02156174="Marysia W"]To, co na tym filmiku to i ja potrafię WSZYSTKO zrobić, bez wyjątków. :roll: Rzeczywiście, polki są duuużo gorsze niż właśnie rosjanki na przykład. Ale jak tu wszyscy piszą- w dużej mierze to zależy od podejścia, i jak pisze drCoppelius- w Polsce gimnastykę artystyczną traktuje się jako hobby.
Princess, tylko pytanie, dlaczego tak myślą??? :?[/quote:ac02156174]
dziecko ja mam prośbę... ty się wpierw czegoś naucz, pokaż nam że potrafisz a potem krytykuj[/quote:ac02156174]
Słuchaj, nie chodziło mi o skakanie z konia czy skrzyni, ale rozciąganie... :roll: A propos, jak mam pokazać? :?
Princess, tylko pytanie, dlaczego tak myślą??? :?[/quote:ac02156174]
dziecko ja mam prośbę... ty się wpierw czegoś naucz, pokaż nam że potrafisz a potem krytykuj[/quote:ac02156174]
Słuchaj, nie chodziło mi o skakanie z konia czy skrzyni, ale rozciąganie... :roll: A propos, jak mam pokazać? :?
Popieram Gościa. poza tym, naucz ty się cżłowieku czytania ze zrozumieniem :roll: my oceniamy polki na podstawie porównania z np. rosjankami :? i idę o zakład, że połowa ludzi z osb by po krótkim wyćwiczeniu potrafiła zrobić większość ewolucji gimnastycznych (w końcu jednak balet i gimnastyka coś mają ze sobą wspólnego...)