Co zabrać ze sobą na pierwsze zajęcia?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
sisi

Post autor: sisi »

przy podłodze baletowej faktycznie jest mały problem, bo wtedy jest "tępo", ale to w sumie zależy, bo niektórym to nie przeszkadza. zresztą na klasyce nosi się baletki, więc problemz głowy :twisted:

takie skarpetki można oczywiscie kupić, np. w pas de chacie, ale uważam ze niepotrzeba - wystarczy kupić wyższe skarpetki (cieńsze lub wełniane - do wyboru) i po prostu odciąć palce i piętę. tylko trzeba uważać, żeby nie wyciachać za mocno, bo dziura i tak się potem powiększa.
Joanna

Post autor: Joanna »

A dziura tylko na palce, czy na 'poduszki' też?
sisi

Post autor: sisi »

raczej tylko na palce, chociaż ja zawsze wycinam te dziury tak "skosem" - zeby podbicie było przykryte całe (slajdy! brrr) ale "poduszki" jak to nazywasz już odkryte - zeby lądując po skoku się nie wywalić.
gonia

Post autor: gonia »

[quote:4336ee8f40="sisi"][quote:4336ee8f40="gonia05"]skarpetki z wyciętymi palcami (żeby ograniczyć ślizganie, chociaż taki skarpetki nie są chyba za wygodne)[/quote:4336ee8f40]

są bardzo wygodne, często noszę je na zajęciach. dzięki temu ze masz wycięte palce i piętę to się nie poślizgniesz przy skokach, a zakryte śródstopie pozwala lepiej rozgrzać stopę. no a przy okazji slajdów na podłodze nie przypala się skóry na podbiciu :twisted:[/quote:4336ee8f40]

A to przepraszam, nie wiedziałam :)
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

Tak tak ... najlepiej jak nie masz to spodenki krótkie - albo takie obcisłe leginsy ;) ... potem skrpetki - jak nie posiadasz baletek , albo pożycz od kogos baletki... a ewentualnie to na boso .... a włosy w kok najlepiej ... a jeżeli masz krótkie włosy to zepnij je tak aby nie przeszkadzały Ci w tańcu :D
gonia

no właśnie- co myślicie o legginsach? ja zaczęłam je nosić i muszę powiedzieć, że są b. wygodne...
raisa

Post autor: raisa »

Ja w leginsach ćwiczę w domu, kedy nie chce mi sie przebierać w strój. Są bardzo wygodne i paraktyczne.
laura

Post autor: laura »

ja idę na pierwsze zajęcia w październiku i nie wiem czy się nie wygłupię - kupiłam sobie czarne body z długimi rękawami, rajstopy i baletki płócienne. boje się, że na natką nadgorliwą źle spojrzą ;) bo to zajęcia dla początkujących amatorów ;)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Jak będziesz się źle czuła całkiem baletowo ubrana to możesz ubrac na kostium i rajtki jeszcze jakieś którkie spodenki i bluzke czy coś takiego...
Powodzenia!!!
gonia

Lauro- właśnie na body zakąłdam legginsy i jest wygodnie-polecam :)
ODPOWIEDZ