Muzyka do współczesnego !!!!!!
Tranq, a popatrzmy na przyklad na teatr tanca, bo to dobry przyklad. Tutaj taniec jest jednym ze srodkow wyrazu, podobnie jak moze byc nim rowniez muzyka. Wcale nie chodzi w teatrze tanca o "tanczenie po nutach", jak ma to miejsce w balecie, istnieje natomiast mozliwosci stworzenia kompletnego spektaklu, gdzie dobor muzyki ma rowniez znaczenie nie tylko jako podklad rytmiczny dla tancerzy. I uzycie muzyki musicalowej wcale nie oznacza, ze trzeba do tego tanczyc od razu modern jazz.
Tak samo jak wielu choreografow uzywa muzyki klasycznej, a wcale nie robi choreografii baletowych, tylko stricte wspolczesne.
Tak samo jak wielu choreografow uzywa muzyki klasycznej, a wcale nie robi choreografii baletowych, tylko stricte wspolczesne.
-
Chat Gatto
Do Vadera? :shock:
Trudno mi to sobie wyobrazic. Chodzilo o tempo, czy dynamike? ;)
Chociaz ja kiedys tanczylam do muzyki takiej grupy, ktora gra co prawda lzej niz Vader, ale tez nalezy do tych ciezszych, tylko bardziej w kierunku psychodeliczno - elektronicznym. I musze przyznac, ze faktycznie daje energie, ale tez musicie miec niezlego pedagoga, ktory wam takie rzeczy puszcza ;)
Trudno mi to sobie wyobrazic. Chodzilo o tempo, czy dynamike? ;)
Chociaz ja kiedys tanczylam do muzyki takiej grupy, ktora gra co prawda lzej niz Vader, ale tez nalezy do tych ciezszych, tylko bardziej w kierunku psychodeliczno - elektronicznym. I musze przyznac, ze faktycznie daje energie, ale tez musicie miec niezlego pedagoga, ktory wam takie rzeczy puszcza ;)
-
Chat Gatto
-
Veroniquay
-
Pati_jazzy
My tańczymy na modernie do różnych utworów,co roku są nowe i inne, dlatego lubię początek roku na balecie:P Najczęsciej tańczymy do Rene Aubry, Yanna Tiersena, Gotan Project, ale mamy też Pinacoladę czy Smooth Jazz (wersja niepolska). Na jazzie to raczej podobnie, tylko bardziej energetyzująco. A czasem,gdy mamy zastępstwo i robią nam hip hop, to pani wybiera coś, co można usłyszec np. w radiu, jk Scissor Sisters czy Justin Timberlake.