OSB w Bytomiu

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Bajaderka

OSB w Bytomiu

Post autor: Bajaderka »

Jako że przeszukałam cały dział "Szkoła baletowa" i nie znalazłam wątku o OSB w Bytomiu, założyłam go. Nie przypominam sobie, byśmy mówili na forum dużo na temat tej szkoły, a jeśli gdzieś mówiliśmy to proszę moderatorów o skasowanie tego tematu.

Szkoła posiada stronę, wiadomo, ale ja bym chciała się dowiedzieć, jak wygląda osb w Bytomiu oczami uczniów. Jak jest na lekcjach baletu, tańca ludowego, jaki poziom jest nauczania ogólnokształcącego....
Noi oczywiście chyba najważniejsze: jak jest w internacie przy osb? Czy internat położony jest daleko od Szkoły? Jakie są ograniczenia wiekowe, co do "samotnego" wychodzenia poza mury internatu? Ile się płaci miesięcznie za internat?

Podsumowując to, chciałabym się poprostu dowiedzieć jak najwięcej o tej szkole i internacie. Jeśli ktoś mógłby, to pisać na moje gg: 6510021

Pozdrawiam, Bajaderka
Iris

Post autor: Iris »

No widze,że nikt tu nic nie pisze ale ja tez mam pytanko( Jesli pozwolisz Bajaderko) czy obok tej szkoły jest jakies studio baletowe do, którego mogłabym przystąpi (mam 14 lat i zero podstaw baletu) Wysłałam nawet meila z takim zapytaniem lecz mi nic nie odesłali. Licze,ze wy moze cos wiecie. Pozdrawiam :) :D
Moonbeauty

Post autor: Moonbeauty »

Hej! Internat znajduje się w tym samym budynku co szkoła. Jest bardzo blisko do Opery Śląskiej (10 min piechotą). Nie wiem czy szkoła prowadzi jakieś dodatkowe studio taneczne - wiem ale że w Bytomiu nie ma żadnych prywatnych szkół, zajęć itp. Najbliższe jest w Gliwicach. Pozdrawiam!
kitri

Post autor: kitri »

[quote="Moonbeauty"]Hej! Internat znajduje się w tym samym budynku co szkoła. quote]
hm...byłam w bytomiu na warsztatach i mieszkałam w "internacie szkoły baletowej" , ale on nie znajdował sie w tym samym budynku co szkoła...szkoła jest na jagiellońskiej a ten internat na szombierki, i to było kilka przystanków tramwajem.
ale nie wiem , może jest u was tak, że starsi mieszkajom w tym internacie a młodsi w szkole??
Moonbeauty

Post autor: Moonbeauty »

Kitri nie chcę nikogo wprowadzać w błąd - wydawało mi się że internat jest w szkole - znam dzielnicę Szombierki i nie słyszałam nic o żadnym internacie na tym terenie... Gdyby ktoś poszukiwał takiej informacji proponuję zadzwonić do Sekretariatu Szkoły: (0-32) 787-01-01 i zapytać. Mogłabym ewentualnie wejść do szkoły i się zapytać (codziennie obok niej przejeżdżam) ale telefon to chyba najlepsze rozwiązanie.
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Możliwe, że starsi uczniowie mieszkają w innym internacie, a ci młodsi też w innym (tym, który znajduje się w budymku szkolnym). W poznańskiej OSB tak jest...
tancerka

Post autor: tancerka »

przegladam wasze wypowiedzi i internat nie znajduje sie w tym samym budynku co szkoła nawet dla tych najmłodszych uczniów niestety trzeba dojechać pare przystanków tramwajem nie stety jak jest w samym internacie nie wiem jak jest bo do szkoły dojeżdżałam pozdrawiam
Bajaderka

Dziękuje wam za wszystkie odpowiedzi!
Ale chciałabym się jeszcze dowiedziec, jak jest w samej szkole? Jak wyglądają lekcje ogólnokształcące, jaka atmosfera jest na lekcjach klasyki, ludowego....
tancerka

Post autor: tancerka »

Atmosfera w szkole jest bardzo miła lekcje ogólnokształcące hmm nie wiem co ci napisać poziom nauczania dobry to chyba nnajwazniejsze taniec ludowy był świetny nauczyciel zreszta tez zarówno jako pedagog i człowiek:):):):) klasyka z tym troche gorzej zależy na kogo trafisz .ale ja i tak wspominam bardzo dobrze lata szkolne nawet jak były gorsze momenty.
Bajaderka

Rozumiem...
w takim razie nie mam już więcej pytań jak na dzień dzisiejszy, dziękuje CI tancerko za te informacje!
ODPOWIEDZ