Muzyka... czyli to, czego słuchacie...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
girl interrupted

Post autor: girl interrupted »

Dla fanów Bjork- w necie drogą pół legalną;) można juz znaleźć muzykę, którą skomponowała do cyklu filmów Mathew Barney'a ( w których ona sama zresztą występuje ) o tytule Drawing Restraint - bardzo polecam.
Masterova

Post autor: Masterova »

Ja tam kocham ścieżkę dzwiękową z "Rejsu"... ta porywająca muzyka : P
A tak na poważniej to lube słuchać jezzu i blusa. Nie znam się za bardzo na wykonawcach itp, ale często słucham płyt moich sióstr.
Poza tym w każdym rodzaju muzyki potrafie znleźć piosenkę która będzie mi się podobała więc jakiejś ogólnej reguły nie ma.
Jednak aktualnie jestem na etapie fascnacji Beach Boysami, Pixies i Tchaikovskim.

Pozdrawiam,
Masterova
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

have BIG fun - http://youtube.com/watch?v=gg5_mlQOsUQ

:D
Iris

Post autor: Iris »

Powiem Ci Makova, że trochę sie uśmiałam.. :D:D

http://youtube.com/watch?v=MxaEDfVV_ao&mode=related&search=
to tez faje jest
Maron

Post autor: Maron »

dużo tego typu teledysków jest :lol:

ale ten jest najlepszy [oryginał]
Nusia

Post autor: Nusia »

Jestem pod wrażeniem wczorajszego występu Katie Melua w Sopocie. Elton John też był niezły, ale on - wiadomo, miał już ugruntowaną pozycję u publiczności, natomiast Katie podbiła ich serca w ciągu tych kilkudzisięciu minut na scenie. Bo czy tak wielu Polaków słucha jazzu i bluesa? Chyba nie, a wczoraj cały amfiteatr był zachwycony. Ja, przed telewizorem, też :)
Teraz chodzę i ciąglę nucę "There are nine million bicycles in Beijing na na na" :P

Choć festiwal w Sopocie jeszcze się nieskończył, to te dwa dni natchnęły mnie jednak nadzieją, że Polacy potrafią docenić i dobrze bawić się nie tylko przy piosenkach rodzimych "gwiazd" (nie będę tu wymieniać pseudonimów scenicznych, liczę że domyślicie się o kogo mi chodzi). :D
Iris

Post autor: Iris »

"...That's a fact,
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till I die...."

Oj Tak Katie Melua jest cudowna ma takie ciepły głos,że można tego słuchac na okragło :oops: :D
Kasia G

Post autor: Kasia G »

OK, to ja dodam od siebie troche "powagi" - słucham obecnie nałogowo utworów klawesynowych Frobergera z płyty "Przetrwać melancholię" - niezłe na jesień, która już nam puka do drzwi :(
Misour

Post autor: Misour »

Ja obecnie słucham Franka Sinatry...zakochałam się w tej cudownej muzyce. Ach ten głos.
sisi

Post autor: sisi »

Sinatra mmm nie ma jak starzy dobrzy klasycy, Nat King Cole included :)
ODPOWIEDZ